יש לי וידוי: אני ממש לא טובה בטיגון לביבות.
אני ממש אוהבת אותן ובכל פעם מנסה מחדש להכין. לפעמים מצליח, לפעמים לא.
עוד לא מרגישה שפיצחתי את זה...
אבל... זה כן מאפשר לי להיות יצירתית ולהמציא כל מיני דברים, כמו פשטידות במחבת, או את הלביבות האפויות האלה
חומרים
2 זוקיני
בצל בינוני
כרובית קטנה
2-3 שיני שום
מלח, פלפל, כורכום
3 ביצים
1 כף שמן קוקוס
2 כפות קמח קוקוס *** למי שלא בפרוטוקול האוטואימוני AIP אפשר גם קמח טפיוקה ***
אופן ההכנה
במעבד מזון טוחנים את הירקות והתבלינים.
מערבבים את הביצים ומוסיפים לתערובת הירקות, ביחד עם הקמח.
מניחים ערימות של תערובת על גבי נייר אפייה ואופים בחום של 200 מעלות כ 20-30 דקות. אפשר להפוך לקראת הסוף לעשייה גם בצד השני
יאמי עם "שמנת של פעם"
[ואם נשאר, יש מה לקחת לעבודה/ לימודים ליום שאחרי...]
אני ממש אוהבת אותן ובכל פעם מנסה מחדש להכין. לפעמים מצליח, לפעמים לא.
עוד לא מרגישה שפיצחתי את זה...
אבל... זה כן מאפשר לי להיות יצירתית ולהמציא כל מיני דברים, כמו פשטידות במחבת, או את הלביבות האפויות האלה
חומרים
2 זוקיני
בצל בינוני
כרובית קטנה
2-3 שיני שום
מלח, פלפל, כורכום
3 ביצים
1 כף שמן קוקוס
2 כפות קמח קוקוס *** למי שלא בפרוטוקול האוטואימוני AIP אפשר גם קמח טפיוקה ***
אופן ההכנה
במעבד מזון טוחנים את הירקות והתבלינים.
מערבבים את הביצים ומוסיפים לתערובת הירקות, ביחד עם הקמח.
מניחים ערימות של תערובת על גבי נייר אפייה ואופים בחום של 200 מעלות כ 20-30 דקות. אפשר להפוך לקראת הסוף לעשייה גם בצד השני
יאמי עם "שמנת של פעם"
[ואם נשאר, יש מה לקחת לעבודה/ לימודים ליום שאחרי...]
נראה מענין. זה עובד גם בטיגון במחבת?
השבמחקהטעות של רוב האנשים בטיגון היא שמטגנים במעט מדי שמן או שלא סוחטים את הירקות עד שיוצאים מהם המים (כשמדובר בקישואים, תפו''א, בטטה).
השבמחקלגבי כרובית - עובדת מצוין עם בורגול בלביבות.
אפייה בתנור זה מעולה, הרבה יותר בריא מטיגון. אבל אין שום שומן במרכיבים (שמן קוקוס, או אחר) - זה לא יידבק לתבנית או יתייבש מאד?
השבמחקלכן כדאי להסתכל על הלביבות ולראות שהם לא מתייבשים מדיי.
מחקאפשר בהחלט להוסיף חמאה/ שמן קוקוס/ שמן זית. בהחלט משפר את הטעם וישמור מפני התייבשות יותר.
במקור, כאמור, התכוונתי לטגן אותן :-) אז לא הוספתי שמן