הדהימה והביכה אותי העובדה שהיה כל כך פשוט להכין את המנה וגם כל כך זול.
170 גרם כבד עגל עלו לי פחות מ-6 ש"ח.
הוספתי עוד כמה דברים אז אולי אולי הגעתי לעלות של 10 ש"ח בסוף.
וכמה מהר זה לקח גם....
ומה שמדהים הוא הערך התזונתי הגבוה כל כך של הארוחה הזו, שהרי כבד עגל הוא פצצת אנרגיה מטורפת, מכיל כל כך הרבה רכיבים תזונתיים חשובים שאת חלקם קשה לנו מאד להשיג במזונות אחרים. סופר פוד של ממש!
[אני יודעת שיצא לכבד שם לא טוב, כי הוא האיבר שמתעסק בגוף בסילוק הרעלים והפסולת אין זה אומר שהוא אוגר אותה בתוכו... תחשבו על זה לרגע... האם הגיוני שהגוף יאגור ככה דברים בתוך איבר כל כך חיוני? הוא בהחלט אוגר- איפה? ברקמות השומן... שם את הפסולת במקום עמוק עמוק שקשה להגיע אליו, בבוידעם]
מאחר והוא מזון כזה מרוכז, ממש אין לנו צורך לאכול אותו באופן יומיומי. גם בעבר שלנו- כשהיינו ציידים לקטים- כשצדו חיה, אכלו את הכבד שלה כאחד האיברים הראשונים (במקומות רבים נהגו לשמור חתיכות לנשים צעירות העומדות להינשא, לנשים ההרות, לגברים לפני החתונה ולאנשים עם צרכים מיוחדים. מעניין למה...) וייתכן שעבר זמן לא קצר עד לפעם הבאה בה נתקלו בכבד. לכן אין מה להירתע מהכמויות הגדולות של חלק מהרכיבים התזונתיים שבו. אלה מצטברים ונשמרים אצלנו בגוף לשימוש שוטף.
דרך נפלאה למלא מאגרים של 12-B, ברזל, ויטמיני B, סלניום, נחושת ועוד ועוד.
חומרים
כף שמן קוקוס/ שומן בקר
נתח כבד 100-200 גרם, תלוי במספר האוכלים בארוחה, חתוך לקוביות
1 כרישה- החלק הלבן שלה
1 בצל
מלח, פלפל שחור גרוס, כורכום
3-4 כפות של ציר בקר (או השאריות הטחונות של צליית עוף וכד')
מיץ מחצי תפוז (אפשר גם מתפוז שלם)
אופן ההכנה
מחממים במחבת את שמן הקוקוס/ הבקר וזורקים פנימה את הבצל והכרישה הקצוצים. נותנים להם להתערבב זמן מה.
מוסיפים את קוביות הכבד ואת התבלינים ומערבבים עד להשחמת הנתחים מכל הצדדים.
מוסיפים את ציר הבקר ואת מיץ התפוז ונותנים לנוזלים להצטמצם במשך מספר דקות.
מגישים ביחד עם סלט ירוק, ירקות בתנור, או כמנה בפני עצמה.
משביע, מנחם ומזין ביותר!
170 גרם כבד עגל עלו לי פחות מ-6 ש"ח.
הוספתי עוד כמה דברים אז אולי אולי הגעתי לעלות של 10 ש"ח בסוף.
וכמה מהר זה לקח גם....
ומה שמדהים הוא הערך התזונתי הגבוה כל כך של הארוחה הזו, שהרי כבד עגל הוא פצצת אנרגיה מטורפת, מכיל כל כך הרבה רכיבים תזונתיים חשובים שאת חלקם קשה לנו מאד להשיג במזונות אחרים. סופר פוד של ממש!
[אני יודעת שיצא לכבד שם לא טוב, כי הוא האיבר שמתעסק בגוף בסילוק הרעלים והפסולת אין זה אומר שהוא אוגר אותה בתוכו... תחשבו על זה לרגע... האם הגיוני שהגוף יאגור ככה דברים בתוך איבר כל כך חיוני? הוא בהחלט אוגר- איפה? ברקמות השומן... שם את הפסולת במקום עמוק עמוק שקשה להגיע אליו, בבוידעם]
מאחר והוא מזון כזה מרוכז, ממש אין לנו צורך לאכול אותו באופן יומיומי. גם בעבר שלנו- כשהיינו ציידים לקטים- כשצדו חיה, אכלו את הכבד שלה כאחד האיברים הראשונים (במקומות רבים נהגו לשמור חתיכות לנשים צעירות העומדות להינשא, לנשים ההרות, לגברים לפני החתונה ולאנשים עם צרכים מיוחדים. מעניין למה...) וייתכן שעבר זמן לא קצר עד לפעם הבאה בה נתקלו בכבד. לכן אין מה להירתע מהכמויות הגדולות של חלק מהרכיבים התזונתיים שבו. אלה מצטברים ונשמרים אצלנו בגוף לשימוש שוטף.
דרך נפלאה למלא מאגרים של 12-B, ברזל, ויטמיני B, סלניום, נחושת ועוד ועוד.
חומרים
כף שמן קוקוס/ שומן בקר
נתח כבד 100-200 גרם, תלוי במספר האוכלים בארוחה, חתוך לקוביות
1 כרישה- החלק הלבן שלה
1 בצל
מלח, פלפל שחור גרוס, כורכום
3-4 כפות של ציר בקר (או השאריות הטחונות של צליית עוף וכד')
מיץ מחצי תפוז (אפשר גם מתפוז שלם)
אופן ההכנה
מחממים במחבת את שמן הקוקוס/ הבקר וזורקים פנימה את הבצל והכרישה הקצוצים. נותנים להם להתערבב זמן מה.
מוסיפים את קוביות הכבד ואת התבלינים ומערבבים עד להשחמת הנתחים מכל הצדדים.
מוסיפים את ציר הבקר ואת מיץ התפוז ונותנים לנוזלים להצטמצם במשך מספר דקות.
מגישים ביחד עם סלט ירוק, ירקות בתנור, או כמנה בפני עצמה.
משביע, מנחם ומזין ביותר!
נראה טעים - אנסה בקרוב.
השבמחקמה עם להוסיף לבצל/כרישה גם פטריות?
ולהסמיך הכל עם חלב קוקוס?
ולפזר כוסברה טריה קצוצה על הכל?
אה, זה כבר הופך תבשיל כבד הבקר הקבוע שלי... :)
גילה, זה נשמע מ-ע-ו-ל-ה!
מחקבטוח אנסה את זה בפעם הבאה
אמ,אוהבת כבד בקר!!!
השבמחקרציתי לשאול אותך על ארטישוק ירושלמי,
יש לו המון פחמימות ועם זאת הוא נחשב עשב,מה הדין לגביו?
ובנוגע לכוסמת,קראתי שהיא איננה דגן אלא נחשבת צמח עשבוני,מדוע הוא לא פלאו?
ארטישוק ירושלמי הוא שורש וכמו שאר השורשים הוא מרוכז, יחסית, בפחמימות וסוכרים.
מחקאפשר לאכול ממנו בהתאמה לתחושה ולצורך.
בכלל, יש בפליאו המון ניואנסים והתאמות לאדם, למצב וכו'.
לגבי כוסמת- ברשמי אינה דגן, אולם שוב, בגלל כמות הפחמימות הגבוהה בה משוייכת למשפחת הדגנים.
אולם, אם כבר אוכלים מעט דגנים (בפליאו) או מקורות מרוכזים לפחמימות כוסמת יכולה להיות בחירה טובה (גם תפו"א, בטטות, שורשים, אורז, קינואה)
170 גר' מספיקים למשפחה?
השבמחקזה כל כך מעט כשיש ליד רק סלט
זה הספיק לי ולבעלי.
מחקזה ממש ממש משביע. אפילו אכלנו בלי סלט, אם כי בהחלט אפשר לאכול עם. תלוי בגודל הארוחה באותו הרגע.
אפשר להוסיף ירקות למנה או בצד מבושלים, אפויים וכו'.
אוכל שמאד מרוכז ברכיבי תזונה חיוניים הוא גם בד"כ ממש משביע, במיוחד אחרי שהגוף מתרגל לאכול בצורה מסויימת