כיאה לאביב המלבלב מסביב, בשפע הירוק!
גם מנת הכבד שלי זכתה למעטה ירוק וטעים
חומרים
נתח כבד עגל בגודל לפי בחירתכם ( 400-500 גרם מספיקים כמנה ל-2-3 סועדים, אפשר גם פחות אם רוצים את המנה כמנת צד)
חבילה של אפונה סינית
1/2 חבילה של קייל (אפשר גם מנגולד, תרד בק צ'וי ועוד)
1-2 כפות שמן קוקוס
לרוטב: מיץ מתפוז, 1 כף חומץ בלסמי, 1-2 שיני שום קצוצות, 1/2 כפית טימין, כפית מלח גס, קמצוץ פלפל שחור וכף חמאה/ גהי/ שמן קוקוס (לבחירתכם)
אופן ההכנה
נתחיל עם הרוטב, כי הוא דורש בישול וצמצום.
בסיר קטן מביאים את מיץ התפוזים והבלסמי לרתיחה, מקטינים את האש ומניחים להצטמצם במשך כ-10 דקות.
אחרי הרתיחה מוסיפים את שאר התבלינים מלבד החמאה/ גהי/ שמן קוקוס.
בינתיים חותכים את הכבד לריבועים ומקפיצים בשמן קוקוס לצריבה.
את האפונה הסינית קוצצים ל- 2-3 תלוי בגודל וכשהכבד צרוב כבר מוסיפים אותה למחבת.
את הקייל קורעים או חותכים ומוסיפים גם אותו.
מערבבים היטב.
בינתיים הרוטב כבר ודאי הצטמצם היטב תו"כ הכנת הכבד.
מכבים את האש ומוסיפים לו את החמאה ומערבבים עם הסיר בתנועה סיבובית.
מעבירים את המנה לכלי הגשה וכשהיא עוד חמה שופכים מעליה את הרוטב ומגישים.
הכי טעים כשזה חם!
גם מנת הכבד שלי זכתה למעטה ירוק וטעים
חומרים
נתח כבד עגל בגודל לפי בחירתכם ( 400-500 גרם מספיקים כמנה ל-2-3 סועדים, אפשר גם פחות אם רוצים את המנה כמנת צד)
חבילה של אפונה סינית
1/2 חבילה של קייל (אפשר גם מנגולד, תרד בק צ'וי ועוד)
1-2 כפות שמן קוקוס
לרוטב: מיץ מתפוז, 1 כף חומץ בלסמי, 1-2 שיני שום קצוצות, 1/2 כפית טימין, כפית מלח גס, קמצוץ פלפל שחור וכף חמאה/ גהי/ שמן קוקוס (לבחירתכם)
אופן ההכנה
נתחיל עם הרוטב, כי הוא דורש בישול וצמצום.
בסיר קטן מביאים את מיץ התפוזים והבלסמי לרתיחה, מקטינים את האש ומניחים להצטמצם במשך כ-10 דקות.
אחרי הרתיחה מוסיפים את שאר התבלינים מלבד החמאה/ גהי/ שמן קוקוס.
בינתיים חותכים את הכבד לריבועים ומקפיצים בשמן קוקוס לצריבה.
את האפונה הסינית קוצצים ל- 2-3 תלוי בגודל וכשהכבד צרוב כבר מוסיפים אותה למחבת.
את הקייל קורעים או חותכים ומוסיפים גם אותו.
מערבבים היטב.
בינתיים הרוטב כבר ודאי הצטמצם היטב תו"כ הכנת הכבד.
מכבים את האש ומוסיפים לו את החמאה ומערבבים עם הסיר בתנועה סיבובית.
מעבירים את המנה לכלי הגשה וכשהיא עוד חמה שופכים מעליה את הרוטב ומגישים.
הכי טעים כשזה חם!
חג אביב שמח ופורח!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה