"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 19 במאי 2013

פשטידת מנגולד

קבלתי חבילה ע-נ-ק-י-ת של מנגולד במשלוח הירקות האחרון מהחווה.
יש לנו ימבה מנגולד בחצר, שגדל פרא והמקרר מפוצץ.
מה עושים? מכינים פשטידת מנגולד ע-נ-ק-י-ת
[ממילא צריכה להביא פשטידה ליריד אביב בביה"ס בעוד יומיים ויש גם כמה כיבודי לידה על הכוונת ובעלי ישמח למשהו פשטידתי לקחת לעבודה, כך שבטוח ייהנו ממנה. כבר למדתי שאם יש לי חשק להכין משהו כדאי שפשוט אכין אותו. מקסימום, אם לא נאכל מייד, אפשר להקפיא או לכבד אחרים. רק לא לדחות...]

חומרים

חבילת מנגולד ענקית (כמה גדולה? תיכף תראו בתמונות)
2 כפות שמן קוקוס
1/2 כוס ציר עצמות- אופציונלי
2-3 בצלים
6 ביצים
2 כפות קמח טפיוקה
1 כף קמח קוקוס
כפית פפריקה
כפית כורכום
כף מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
קוצצים את הבצלים.
קוצצים את המנגולד כך שמפרידים את החלק הלבן מהחלק הירוק.
במחבת רחבה מחממים שמן קוקוס ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את החלק הלבן הקצוץ של המנגולד ומערבבים היטב. מכסים במכסה ומשאירים להתבשל במשך כ-10 דקות, עד שהכל מתרכך


במקביל מניחים את כוווול הירוקים בסיר גדול עם ציר העצמות או מים במקום ומאדים עד לריכוך הירוקים. הם מצטמצמים בכחצי מהגודל




כשכל המנגולד מוכן מעבירים אותו על שני חלקיו לקערה גדולה


בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים יחדיו




טורפים את הביצים


מערבבים את היבשים והביצים היטב



שופכים על המנגולד והבצל ומערבבים היטב



מניחים בתבנית משומנת או עם נייר אפייה ומשגרים לתנור לכ-40 דקות, או עד שהכל יבש ומוכן.
אפשר לזרות שומשומים רגילים או שחורים מעל







בתאבון


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה