נכון שכולם מכירים "מרק זנב"? לפחות בשם...
אז אפשר להשתמש בזנב גם כנתח בתבשיל ולא רק במרק.
זהו נתח שומני ומשביע מאד, עשיר בטעמים וממש מתאים לבישול איטי.
ביחד עם כל מיני ירקות זו ארוחה משביעה ומזינה שממש אפשר לארגן מהר.
אפשר להניח את כל החומרים יחדיו בסיר לבישול איטי ולצאת לסידורים/ עבודה. או לשים את הסיר בלילה לפני השינה כך שבבוקר הכל כבר יהיה מוכן ויהיה מה לקחת לעבודה/ לימודים
חומרים
נתח זנב במשקל של בערך ק"ג
שמן קוקוס
ירקות שונים ומגוונים: בצל, כרוב, לפת, גזר, תפו"א ועוד *** לדפ"מ SCD ירקות מתאימים ***
1 פחית של עגבניות חתוכות, או 4-5 עגבניות בשלות חתוכות *** לדפ"מ SCD יש להעדיף עגבניות בשלות ***
מלח, פלפל לפי הטעם
1/2-1 כוס ציר עצמות או מים
אופן ההכנה
במחבת מחממים שמן קוקוס וסוגרים את נתחי הבשר משני הצדדים למשך כמה דקות, עד שהם משנים צבע לחום.
חותכים את הירקות לחתיכות גסות יחסית ומניחים בתחתית של סיר לבישול איטי, או בסיר לבישול בתנור. אפשר גם בסיר לבישול על הגז אם רוצים [גיליתי שאני ממש אוהבת כרוב מבושל... יאמי!]
מוסיפים את נתחי הבשר, ביחד עם העגבניות החתוכות, הנוזלים ותבלינים. מערבבים קלות- ממש לא חייבים להשקיע פה המון.
מפעילים את הסיר ל 7-8 שעות על דרגת חום נמוכה, או ל- 4-6 שעות על דרגת חום גבוהה בסיר לבישול איטי.
אם מכינים בתנור אפשר לחמם על 160 מעלות כ 2-3. אפשר לבדוק באמצע ולראות אם הבשר כבר מוכן ונופל מהעצמות.
אותו הדבר לגבי בישול בסיר על הגז.
כמובן שניתן לטעום ולבדוק טעמים ולהוסיף לפי הצורך
בשבילי זו מנה בפני עצמה, כמובן שמי שמעוניין יכול לאכול מעל או ליד אורז וכדומה יכול בשמחה. גם סלט יהיה נפלא לצד המנה הזו.
כמה זה כיף להכין ארוחות כאלה בהן אפשר לשים את הכל, ללכת לעיסוקיי ולחזור לארוחה. נוח, נכון?
אז אפשר להשתמש בזנב גם כנתח בתבשיל ולא רק במרק.
זהו נתח שומני ומשביע מאד, עשיר בטעמים וממש מתאים לבישול איטי.
ביחד עם כל מיני ירקות זו ארוחה משביעה ומזינה שממש אפשר לארגן מהר.
אפשר להניח את כל החומרים יחדיו בסיר לבישול איטי ולצאת לסידורים/ עבודה. או לשים את הסיר בלילה לפני השינה כך שבבוקר הכל כבר יהיה מוכן ויהיה מה לקחת לעבודה/ לימודים
חומרים
נתח זנב במשקל של בערך ק"ג
שמן קוקוס
ירקות שונים ומגוונים: בצל, כרוב, לפת, גזר, תפו"א ועוד *** לדפ"מ SCD ירקות מתאימים ***
1 פחית של עגבניות חתוכות, או 4-5 עגבניות בשלות חתוכות *** לדפ"מ SCD יש להעדיף עגבניות בשלות ***
מלח, פלפל לפי הטעם
1/2-1 כוס ציר עצמות או מים
אופן ההכנה
במחבת מחממים שמן קוקוס וסוגרים את נתחי הבשר משני הצדדים למשך כמה דקות, עד שהם משנים צבע לחום.
חותכים את הירקות לחתיכות גסות יחסית ומניחים בתחתית של סיר לבישול איטי, או בסיר לבישול בתנור. אפשר גם בסיר לבישול על הגז אם רוצים [גיליתי שאני ממש אוהבת כרוב מבושל... יאמי!]
מוסיפים את נתחי הבשר, ביחד עם העגבניות החתוכות, הנוזלים ותבלינים. מערבבים קלות- ממש לא חייבים להשקיע פה המון.
מפעילים את הסיר ל 7-8 שעות על דרגת חום נמוכה, או ל- 4-6 שעות על דרגת חום גבוהה בסיר לבישול איטי.
אם מכינים בתנור אפשר לחמם על 160 מעלות כ 2-3. אפשר לבדוק באמצע ולראות אם הבשר כבר מוכן ונופל מהעצמות.
אותו הדבר לגבי בישול בסיר על הגז.
כמובן שניתן לטעום ולבדוק טעמים ולהוסיף לפי הצורך
בשבילי זו מנה בפני עצמה, כמובן שמי שמעוניין יכול לאכול מעל או ליד אורז וכדומה יכול בשמחה. גם סלט יהיה נפלא לצד המנה הזו.
כמה זה כיף להכין ארוחות כאלה בהן אפשר לשים את הכל, ללכת לעיסוקיי ולחזור לארוחה. נוח, נכון?
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה