לא נעים לי להודות בזה ביני לביני- כבר הרבה זמן חיכו לי בפריזר צדפות מסוג קוקי סאן ז'אק.
קנינו אותן (לפני הרבה זמן) והקפאנו כי לא ידעתי ממש מה לעשות איתן. מעולם לא אכלתי צדפות לפני כן.
איכשהו הן נשכחו ממני שוב ושוב, עם הבלחות רגעיות שנעלמו עם שטף החיים.
עד שהגיע הרגע המיוחל בו ממש הפשרתי אותן!
כן, עשיתי מעשה. כי הבנתי שאם לא אתחיל אולי לעולם לא אכין אותן כבר (ואיזה מזל שעשיתי את זה, כי כולנו נדלקנו!!!).
באותה ההזדמנות הפשרתי גם קלמארי, כי ידעתי שלפחות לגבי חלק מהמשפחה זה הימור בטוח.
הכנתי את הקלמארי בשני אופנים- במחבת אחת עם תערובת של ביצה וקמח שקדים ומלח ובמחבת השנייה עם הצדפות
חומרים
1/2 ק"ג קלמארי מחולק לשני חלקים
חבילת קוקי סאן ז'אק
2-3 כפות חמאה
בצל גדול
1/4 כרוב ירוק
2 גזרים
פלפל רמירו (מתוק)
כמה עלי קייל
חופן עלי כוסברה
1-2 כפות שמן קוקוס
1 כף רוטב סויה (יש גם בלי גלוטן, או coconut amino's בהזמנה מחו"ל)
1 כף סילאן
1/2 כוס חלב קוקוס (לא חובה, אם כי בהחלט משדרג)
אופן ההכנה
במחבת מחממים את החמאה וכשהיא נמסה ומבעבעת זורקים פנימה חצי אחד של הקלמארי ואת הצדפות ומערבבים היטב במשך מספר דקות עד שאלה מתרככות.
אפשר להוסיף יין לבן, ומלח ולהגיש כמו שזה.
אני בחרתי לאכול עם ירקות מוקפצים. כשפירות הים התרככו הנחתי אותם בצד, שיחכו רגע
את החצי השני של הקלמארי מערבבים עם ביצה מקושקשת, 2-3 כפות קמח שקדים/ שקדים טחונים ומלח ומטגנים במחבת עם שמן קוקוס/ חמאה/ גהי
כשהקלמארי מוכן ומתרכך המנה מוכנה.
אפשר בהחלט לשמור גם במקרר את השאריות לעוד יומיים- שלושה.
בינתיים, קוצצים את הירקות ומחממים שמן קוקוס במחבת.
מכניסים לפי הסדר: בצל, כרוב, גזר
אחרי כל אחד שנכנס למחבת/ ווק מערבבים היטב כמה דקות
ואז מוסיפים את רמירו החמוד ואת עלי הקייל הקצוצים.
אחרי ערבוב נוסף גם את הסויה, סילאן וחלב קוקוס אם רוצים ובסוף את הכוסברה הקצוצה למספר ערבובים
[ברור שאפשר להוסיף גם ג'ינג'ר קצוץ ושום ועוד ועוד. אני פשוט מכירה את החבר'ה שלי פה, אז הלכתי על הפשטות]
להרכבת המנה מניחים הר של ירקות מוקפצים בצלחת ומעליהם את פירות הים בחמאה
[אפשר גם לאכול רק את פירות הים, בלי הירקות, למי שממש חייב...]
זהו זה, גילינו את הצדפות!
הן היו פשוט מעולות!
כולנו התאהבנו!
רוצים עוד
קנינו אותן (לפני הרבה זמן) והקפאנו כי לא ידעתי ממש מה לעשות איתן. מעולם לא אכלתי צדפות לפני כן.
איכשהו הן נשכחו ממני שוב ושוב, עם הבלחות רגעיות שנעלמו עם שטף החיים.
עד שהגיע הרגע המיוחל בו ממש הפשרתי אותן!
כן, עשיתי מעשה. כי הבנתי שאם לא אתחיל אולי לעולם לא אכין אותן כבר (ואיזה מזל שעשיתי את זה, כי כולנו נדלקנו!!!).
באותה ההזדמנות הפשרתי גם קלמארי, כי ידעתי שלפחות לגבי חלק מהמשפחה זה הימור בטוח.
הכנתי את הקלמארי בשני אופנים- במחבת אחת עם תערובת של ביצה וקמח שקדים ומלח ובמחבת השנייה עם הצדפות
חומרים
1/2 ק"ג קלמארי מחולק לשני חלקים
חבילת קוקי סאן ז'אק
2-3 כפות חמאה
בצל גדול
1/4 כרוב ירוק
2 גזרים
פלפל רמירו (מתוק)
כמה עלי קייל
חופן עלי כוסברה
1-2 כפות שמן קוקוס
1 כף רוטב סויה (יש גם בלי גלוטן, או coconut amino's בהזמנה מחו"ל)
1 כף סילאן
1/2 כוס חלב קוקוס (לא חובה, אם כי בהחלט משדרג)
אופן ההכנה
במחבת מחממים את החמאה וכשהיא נמסה ומבעבעת זורקים פנימה חצי אחד של הקלמארי ואת הצדפות ומערבבים היטב במשך מספר דקות עד שאלה מתרככות.
אפשר להוסיף יין לבן, ומלח ולהגיש כמו שזה.
אני בחרתי לאכול עם ירקות מוקפצים. כשפירות הים התרככו הנחתי אותם בצד, שיחכו רגע
את החצי השני של הקלמארי מערבבים עם ביצה מקושקשת, 2-3 כפות קמח שקדים/ שקדים טחונים ומלח ומטגנים במחבת עם שמן קוקוס/ חמאה/ גהי
כשהקלמארי מוכן ומתרכך המנה מוכנה.
אפשר בהחלט לשמור גם במקרר את השאריות לעוד יומיים- שלושה.
בינתיים, קוצצים את הירקות ומחממים שמן קוקוס במחבת.
מכניסים לפי הסדר: בצל, כרוב, גזר
אחרי כל אחד שנכנס למחבת/ ווק מערבבים היטב כמה דקות
ואז מוסיפים את רמירו החמוד ואת עלי הקייל הקצוצים.
אחרי ערבוב נוסף גם את הסויה, סילאן וחלב קוקוס אם רוצים ובסוף את הכוסברה הקצוצה למספר ערבובים
[ברור שאפשר להוסיף גם ג'ינג'ר קצוץ ושום ועוד ועוד. אני פשוט מכירה את החבר'ה שלי פה, אז הלכתי על הפשטות]
להרכבת המנה מניחים הר של ירקות מוקפצים בצלחת ומעליהם את פירות הים בחמאה
[אפשר גם לאכול רק את פירות הים, בלי הירקות, למי שממש חייב...]
זהו זה, גילינו את הצדפות!
הן היו פשוט מעולות!
כולנו התאהבנו!
רוצים עוד
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה