התחשק לי מעין תבשיל כזה של בשר וחצילים- שילוב מהמם, נכון?
בחנתי את הפריזר שלי ובחרתי ממנו נתח של שוק טלה אחורי להפשרה, כדי שלמחרת אשלב אותו עם החצילים.
ופה אני רוצה להתעכב רגע על נקודה חשובה.
כן, בישול בייתי בד"כ מצריך קצת תכנון מראש, הפשרות, הכנות, השריות. אולם אל דאגה, ברגע שנכנסים לזה זה כבר הופך לטבע שני. או שרגע לפני שנרדמים נזכרים במשהו ורצים לפריזר להוציא, כי אין, אין על הפשרה טובה של לילה. אין לה תחליף כמעט...
נכון שיש גם את הפתרונות המהירים שהעולם הזה- תודה לאל- מציע לנו, אולם אם אנחנו מתרגלים לרעיון שאנחנו מנהלים את המטבח ואת מה שנכנס לגוף שלנו זה בהחלט מומלץ להכנס לקצב הזה שיותר שייך ל slow food מאשר ל fast food ברעיון.
לי זה מסתדר יותר בקלות, יחד עם כל העומס של חיי היומיום האינטנסיביים.
יאללה, לעבודה
חומרים
1 ק"ג שוק טלה אחורי
2 חצילים בשלים וקלילים
1 בצל גדול
2-3 שיני שום
צרור עלי טימין טריים, אפשר להחליף בכף של מיובשים
1-2 כפות שמן קוקוס
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל והשום.
חותכים את החצילים לריבועים בינוניים.
קוצצים את הבשר לנתחים בגודל בינוני
במחבת מחממים כף שמן הקוקוס ומכניסים את נתחי הבשר לצריבה קלה משני הצדדים.
אם יש צורך עשו זאת בכמה נגלות, כדי שהמחבת לא תהיה עמוסה
מוציאים את הנתחים מהמחבת ומניחים בצד בכלי שמתאים לתנור, אני השתמשתי בסיר ברזל.
אפשר גם להכין בסיר על הגז, בבישול איטי עם להבה נמוכה.
מוסיפים את מה שנותר משמן הקוקוס ומקפיצים את הבצל והשום להזהבה קלה.
אחרי מספר דקות מוסיפים את קוביות החצילים להזהבה טובה תו"כ ערבוב
מוסיפים מלח, פלפל ואחרי שהחצילים שחומים מכל הצדדים מוסיפים את עלי הטימין
מערבבים בסיר את תערובת החצילים עם הבשר ומשגרים לתנור בחום של 160 מעלות למשל 2-3 שעות
טועמים לקראת סיום ורואים אם הבשר כבר התרכך היטב ואז אפשר להוציא ולהגיש
בחנתי את הפריזר שלי ובחרתי ממנו נתח של שוק טלה אחורי להפשרה, כדי שלמחרת אשלב אותו עם החצילים.
ופה אני רוצה להתעכב רגע על נקודה חשובה.
כן, בישול בייתי בד"כ מצריך קצת תכנון מראש, הפשרות, הכנות, השריות. אולם אל דאגה, ברגע שנכנסים לזה זה כבר הופך לטבע שני. או שרגע לפני שנרדמים נזכרים במשהו ורצים לפריזר להוציא, כי אין, אין על הפשרה טובה של לילה. אין לה תחליף כמעט...
נכון שיש גם את הפתרונות המהירים שהעולם הזה- תודה לאל- מציע לנו, אולם אם אנחנו מתרגלים לרעיון שאנחנו מנהלים את המטבח ואת מה שנכנס לגוף שלנו זה בהחלט מומלץ להכנס לקצב הזה שיותר שייך ל slow food מאשר ל fast food ברעיון.
לי זה מסתדר יותר בקלות, יחד עם כל העומס של חיי היומיום האינטנסיביים.
יאללה, לעבודה
חומרים
1 ק"ג שוק טלה אחורי
2 חצילים בשלים וקלילים
1 בצל גדול
2-3 שיני שום
צרור עלי טימין טריים, אפשר להחליף בכף של מיובשים
1-2 כפות שמן קוקוס
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל והשום.
חותכים את החצילים לריבועים בינוניים.
קוצצים את הבשר לנתחים בגודל בינוני
במחבת מחממים כף שמן הקוקוס ומכניסים את נתחי הבשר לצריבה קלה משני הצדדים.
אם יש צורך עשו זאת בכמה נגלות, כדי שהמחבת לא תהיה עמוסה
מוציאים את הנתחים מהמחבת ומניחים בצד בכלי שמתאים לתנור, אני השתמשתי בסיר ברזל.
אפשר גם להכין בסיר על הגז, בבישול איטי עם להבה נמוכה.
מוסיפים את מה שנותר משמן הקוקוס ומקפיצים את הבצל והשום להזהבה קלה.
אחרי מספר דקות מוסיפים את קוביות החצילים להזהבה טובה תו"כ ערבוב
מוסיפים מלח, פלפל ואחרי שהחצילים שחומים מכל הצדדים מוסיפים את עלי הטימין
מערבבים בסיר את תערובת החצילים עם הבשר ומשגרים לתנור בחום של 160 מעלות למשל 2-3 שעות
טועמים לקראת סיום ורואים אם הבשר כבר התרכך היטב ואז אפשר להוציא ולהגיש
טעים כל כך- בשר וחצילים נימוחים יחדיו |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה