קמתי בבוקר והתחשק לי להכין פנקייק.
פשוט.
רק שאני לא אוכלת קמח וחלב, אז חשבתי קצת, נזכרתי בימבה מתכונים שקראתי לאורך השנים ובכל מיני נסיונות שעשיתי כבר והבנתי מה אני עומדת להכין.
גייסתי ילדה אחת (שרצתה) לעזרתי וניגשתי למלאכה
חומרים
1 כוס קמח שקדים
1 כף קמח קוקוס
3 ביצים
1/2 כפית קנמון
מעט תמצית וניל
בננה בשלה מאד (מניחה שלא חובה, פשוט הייתה לי. מאמינה שגם פיסת דלעת מבושלת תעשה את העבודה, או תפוח מגורד)
1 כפית סילאן
שמן קוקוס
אופן ההכנה
מערבבים את הקמחים, מועכים פנימה את הבננה.
טורפים את הביצים ומוסיפים לערבוב וגם את שאר החומרים, מלבד שמן הקוקוס
כשהבלילה אחידה וחלקה למראה אפשר לחמם מחבת שטוחה ורחבה עם 1-2 כפות שמן קוקוס.
אחרי כדקה מניחים מלוא הכפות של פנקייקים על המחבת, אנחנו הכנו בקבוצות של 4 בערך, כדי שהמחבת לא יהיה עמוס מדיי ואפשר יהיה להפוך בנחת.
כשהפנקייק מתחיל לבעבע הופכים אותו לעוד כדקה, ממש ממש דומה לחביתה, ומוציאים החוצה
מחממים שוב כף שמן קוקוס ועוברים לנגלה הבאה.
כך עד שנגמרת כל התערובת
כשהערימה הייתה מוכנה, ערכנו את השולחן
הוצאנו סילאן, דבש ושמנת.
כל אחד מרח לעצמו את התוספת האהובה עליו.
אני מצאתי שהפנקייקים קודם כל נחמדים כמו שהם, בלי תוספת (הצעתי לכל אחד לטעום קודם, לפני ההמתקה, כדי שיכירו את הטעם).
השילוב של שמנת לבד, או שמנת עם מעט דבש היה הכי מוצלח לטעמי.
לא היה לנו סירופ מייפל, אם כי מניחה שזה מה שהחבר'ה היו מעדיפים במידה והיה לנו.
הדבר הכי נחמד עם הפנקייקים האלה (פנקייק= עוגות במחבת...) זה שהם ממש משביעים, אז לא היה צורך לאכול כמות ממש גדולה מהם
פשוט.
רק שאני לא אוכלת קמח וחלב, אז חשבתי קצת, נזכרתי בימבה מתכונים שקראתי לאורך השנים ובכל מיני נסיונות שעשיתי כבר והבנתי מה אני עומדת להכין.
גייסתי ילדה אחת (שרצתה) לעזרתי וניגשתי למלאכה
חומרים
1 כוס קמח שקדים
1 כף קמח קוקוס
3 ביצים
1/2 כפית קנמון
מעט תמצית וניל
בננה בשלה מאד (מניחה שלא חובה, פשוט הייתה לי. מאמינה שגם פיסת דלעת מבושלת תעשה את העבודה, או תפוח מגורד)
1 כפית סילאן
שמן קוקוס
אופן ההכנה
מערבבים את הקמחים, מועכים פנימה את הבננה.
טורפים את הביצים ומוסיפים לערבוב וגם את שאר החומרים, מלבד שמן הקוקוס
כשהבלילה אחידה וחלקה למראה אפשר לחמם מחבת שטוחה ורחבה עם 1-2 כפות שמן קוקוס.
אחרי כדקה מניחים מלוא הכפות של פנקייקים על המחבת, אנחנו הכנו בקבוצות של 4 בערך, כדי שהמחבת לא יהיה עמוס מדיי ואפשר יהיה להפוך בנחת.
כשהפנקייק מתחיל לבעבע הופכים אותו לעוד כדקה, ממש ממש דומה לחביתה, ומוציאים החוצה
מחממים שוב כף שמן קוקוס ועוברים לנגלה הבאה.
כך עד שנגמרת כל התערובת
כשהערימה הייתה מוכנה, ערכנו את השולחן
הוצאנו סילאן, דבש ושמנת.
כל אחד מרח לעצמו את התוספת האהובה עליו.
אני מצאתי שהפנקייקים קודם כל נחמדים כמו שהם, בלי תוספת (הצעתי לכל אחד לטעום קודם, לפני ההמתקה, כדי שיכירו את הטעם).
השילוב של שמנת לבד, או שמנת עם מעט דבש היה הכי מוצלח לטעמי.
לא היה לנו סירופ מייפל, אם כי מניחה שזה מה שהחבר'ה היו מעדיפים במידה והיה לנו.
הדבר הכי נחמד עם הפנקייקים האלה (פנקייק= עוגות במחבת...) זה שהם ממש משביעים, אז לא היה צורך לאכול כמות ממש גדולה מהם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה