מנה ממש פשוטה להכנה, כמו כל הכיוון האסיאתי.
רק צריך לדאוג שכל החומרים מוכנים כבר כשמתקינים את המנה ואז הכל יחסית מהיר.
איזה דג?
איזה שרוצים. אני מעדיפה דגי ים והיה מוסר ים אצל מוכר הדגים, הוא פילט אני חתכתי לנתחים.
חומרים
דג מפולט (לבחירתכם)
קצת מלח ים גס
מיץ לימון
1-2 כפות שמן קוקוס
בצל ירוק (גדול, או כמה קטנים)
כמה שיני שום
פיסת ג'ינג'ר
כמה פטריות (שוב, לבחירתכם: שמפיניון, פורטובלו, שיטאקי ואחרות)
1-2 כפות רוטב סויה
1-2 כפות רוטב דגים (לא חובה, בעיניי משדרג)
כ 1/2 כוס חלב קוקוס שומני
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים תבנית עם נייר אפייה.
חותכים את הדגים לנתחים בינוניים בגודלם ברוחב/ אורך 2-3 ס"מ בערך ומסדרים על תבנית האפייה.
זורים מעט מלח גס על הנתחים ומעט מיץ לימון על כל נתח. ממש קצת.
משגרים לתנור לכ-7 דקות, עד שהם מוכנים והופכים לבנים (אפשר להציץ גם בתוך הנתח).
מוציאים מהתנור ומניחים בצד
בינתיים מגרדים את הג'ינג'ר, קוצצים את הבצל הירוק, השום והפטריות
בסיר לא גדול מכינים את הרוטב: מחממים שמן קוקוס וזורקים פנימה את הבצל הירוק לערבוב מהיר.
מוסיפים את השום והג'ינג'ר לערבוב של זמן קצר.
מוסיפים את הפטריות ומערבבים היטב כדקה
מוסיפים את רוטב הסויה, רוטב הדגים וחלב הקוקוס.
מביאים לרתיחה ומקטינים את האש
מבשלים עד לצמצום הרוטב בכחצי.
טועמים ומתקנים תיבול
להגשה מניחים את נתחי הדג ומעליהם את הרוטב.
אפשר לשלב עם אורז או עם אטריות אורז
רק צריך לדאוג שכל החומרים מוכנים כבר כשמתקינים את המנה ואז הכל יחסית מהיר.
איזה דג?
איזה שרוצים. אני מעדיפה דגי ים והיה מוסר ים אצל מוכר הדגים, הוא פילט אני חתכתי לנתחים.
חומרים
דג מפולט (לבחירתכם)
קצת מלח ים גס
מיץ לימון
1-2 כפות שמן קוקוס
בצל ירוק (גדול, או כמה קטנים)
כמה שיני שום
פיסת ג'ינג'ר
כמה פטריות (שוב, לבחירתכם: שמפיניון, פורטובלו, שיטאקי ואחרות)
1-2 כפות רוטב סויה
1-2 כפות רוטב דגים (לא חובה, בעיניי משדרג)
כ 1/2 כוס חלב קוקוס שומני
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים תבנית עם נייר אפייה.
חותכים את הדגים לנתחים בינוניים בגודלם ברוחב/ אורך 2-3 ס"מ בערך ומסדרים על תבנית האפייה.
זורים מעט מלח גס על הנתחים ומעט מיץ לימון על כל נתח. ממש קצת.
משגרים לתנור לכ-7 דקות, עד שהם מוכנים והופכים לבנים (אפשר להציץ גם בתוך הנתח).
מוציאים מהתנור ומניחים בצד
בינתיים מגרדים את הג'ינג'ר, קוצצים את הבצל הירוק, השום והפטריות
בסיר לא גדול מכינים את הרוטב: מחממים שמן קוקוס וזורקים פנימה את הבצל הירוק לערבוב מהיר.
מוסיפים את השום והג'ינג'ר לערבוב של זמן קצר.
מוסיפים את הפטריות ומערבבים היטב כדקה
מוסיפים את רוטב הסויה, רוטב הדגים וחלב הקוקוס.
מביאים לרתיחה ומקטינים את האש
מבשלים עד לצמצום הרוטב בכחצי.
טועמים ומתקנים תיבול
להגשה מניחים את נתחי הדג ומעליהם את הרוטב.
אפשר לשלב עם אורז או עם אטריות אורז
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה