"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 26 בספטמבר 2013

הציפוי של השניצל

אתם מכירים את זה שאחרי שמכינים את השניצלים (כן, זה כבר הפך ל"קטע" פה... לאט לאט נכנס לשגרה) יש שאריות של היבשים ושל הרטובים?

אני אוהבת לערבב אותם ולהכין "שניצל ציפוי"









אחלה מתאבן לתחילת הארוחה, או עד שכולם מתארגנים, עורכים שולחן וכו'
או אפילו סוג של פנקייק מלוח ויאמי בפני עצמו.
הילדים טורפים את זה בשניות (צריך לעצור אותם...)

בד"כ שמה את ה"שניצלים" במרינדה של חרדל, מעט סילאן ורוטב סויה/ מלח. כך שביחד עם הביצה זה ממש טעים.
וביחד עם קמח השקדים (ולפעמים גם קמח הקוקוס), מלח/ שמרי בירה ולפעמים אבקת שום זה יוצא ממש להיט.
נכון?

סורי שאין לי כמויות מדוייקות, מבינים את כוונתי נכון? בכ"ז אלה שאריות שחובה לנצל...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה