אני יודעת שיש לי כבר מנה דומה לזו בבלוג
אב---------ל........
יש משהו במנה הזו שבאמת מזכיר לי את בית הוריי. והוא מציע מעין סוג של נחמה כזו... לא יודעת להסביר את זה, כי לא באמת אכלנו את זה המון כשגדלתי ובכ"ז.
בקיצור, מדיי פעם עולה בי החשק למנה שכזו. ויש כל מיני ואריאציות.
אז תהנו גם אתם
חומרים
5-6 תפוחי אדמה
1 בצל גדול
1 מיכל שמנת מתוקה/ שמנת של פעם
1 ביצה
מלח, פלפל, רוזמרין מיובש, מוסקט, אבקת שום (אפשר להוסיף או לגרוע, כמובן)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
פורסים את תפוחי האדמה לעיגולים בעובי בינוני- לא דק מדיי ולא עבה מדיי. באמצע כזה...
פורסים גם את הבצלים לעיגולים.
טורפים את השמנת עם הביצה והתבלינים
מתחילים לסדר את תבנית האפייה בשכבות של תפוחי אדמה ובצל
יוצקים מעל את תערובת השמנת ומנענעים כדי שהיא תתפזר היטב בין תפוחי האדמה
אופים כשעה ואוכלים בהנאה
אב---------ל........
יש משהו במנה הזו שבאמת מזכיר לי את בית הוריי. והוא מציע מעין סוג של נחמה כזו... לא יודעת להסביר את זה, כי לא באמת אכלנו את זה המון כשגדלתי ובכ"ז.
בקיצור, מדיי פעם עולה בי החשק למנה שכזו. ויש כל מיני ואריאציות.
אז תהנו גם אתם
חומרים
5-6 תפוחי אדמה
1 בצל גדול
1 מיכל שמנת מתוקה/ שמנת של פעם
1 ביצה
מלח, פלפל, רוזמרין מיובש, מוסקט, אבקת שום (אפשר להוסיף או לגרוע, כמובן)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
פורסים את תפוחי האדמה לעיגולים בעובי בינוני- לא דק מדיי ולא עבה מדיי. באמצע כזה...
פורסים גם את הבצלים לעיגולים.
טורפים את השמנת עם הביצה והתבלינים
מתחילים לסדר את תבנית האפייה בשכבות של תפוחי אדמה ובצל
יוצקים מעל את תערובת השמנת ומנענעים כדי שהיא תתפזר היטב בין תפוחי האדמה
אופים כשעה ואוכלים בהנאה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה