הכנסתי כתף בקר לתנור.
עם מלח, פלפל, כורכום, קצת שמן קוקוס שעיסיתי לכתף.
מתחילים בחום גבוה של 250 מעלות לכ-20 דקות ומורידים אח"כ את החום ל-160 לכשעתיים.
פשוט פשוט.
כשמוכן, מוצאים מהתנור.
אפשר לאכול כך (יאמי!) ולתת לילדים לנשנש את העצמות (תשמרו אותן להכנת ציר מאוחר יותר).
ואפשר להוריד את הבשר והשומן, לחתוך לנתחים בגודל ביס ולהניח בצד.
במקור הכנתי את התבשיל הזה כ"כיבוד לידה" כי הוא מזין, משביע ומשמח (אותי לפחות!)
חומרים
1 כף שמן קוקוס (אפשר גם שומן בקר/ כבש/ אווז)
1 בצל גדול
3-4 שיני שום
כמה בשר שאתם רוצים מנתח הכתף שלכם
2 בטטות
חופן גדול של עלי מנגולד/ תרד/ קייל
מלח, קארי או איזה תבלינים שאוהבים
1/2 כוס ציר עצמות או מים
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל והשום
חותכים את הבטטות לריבועים
קוצצים את העלים הירוקים
חותכים את הבשר לנתחים בגודל אכילה.
בסיר רחב מחממים את השמן וזורקים פנימה את הבצל להזהבה. מערבבים 1-2 דקות ומוסיפים את השום.
ערבוב מהיר נוסף והופ הבטטות נכנסות פנימה.
השלב הבא יהיה לזרוק פנימה את נתחי הבשר ואת התבלינים.
מערבבים ומכסים עד שהבטטות מתרככות (10 דקות בערך).
מוסיפים את הירוקים הקצוצים, מערבבים עוד 1-2 דקות
ו...זהו!
התבשיל מוכן!
טעים ממש כמו שהוא או מעל אורז, פירה וכו'.
תבשיל חגיגי ויומיומי כאחד- לבחירתכם!
עם מלח, פלפל, כורכום, קצת שמן קוקוס שעיסיתי לכתף.
מתחילים בחום גבוה של 250 מעלות לכ-20 דקות ומורידים אח"כ את החום ל-160 לכשעתיים.
פשוט פשוט.
כשמוכן, מוצאים מהתנור.
אפשר לאכול כך (יאמי!) ולתת לילדים לנשנש את העצמות (תשמרו אותן להכנת ציר מאוחר יותר).
ואפשר להוריד את הבשר והשומן, לחתוך לנתחים בגודל ביס ולהניח בצד.
במקור הכנתי את התבשיל הזה כ"כיבוד לידה" כי הוא מזין, משביע ומשמח (אותי לפחות!)
חומרים
1 כף שמן קוקוס (אפשר גם שומן בקר/ כבש/ אווז)
1 בצל גדול
3-4 שיני שום
כמה בשר שאתם רוצים מנתח הכתף שלכם
2 בטטות
חופן גדול של עלי מנגולד/ תרד/ קייל
מלח, קארי או איזה תבלינים שאוהבים
1/2 כוס ציר עצמות או מים
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל והשום
חותכים את הבטטות לריבועים
קוצצים את העלים הירוקים
חותכים את הבשר לנתחים בגודל אכילה.
בסיר רחב מחממים את השמן וזורקים פנימה את הבצל להזהבה. מערבבים 1-2 דקות ומוסיפים את השום.
ערבוב מהיר נוסף והופ הבטטות נכנסות פנימה.
השלב הבא יהיה לזרוק פנימה את נתחי הבשר ואת התבלינים.
מערבבים ומכסים עד שהבטטות מתרככות (10 דקות בערך).
מוסיפים את הירוקים הקצוצים, מערבבים עוד 1-2 דקות
ו...זהו!
התבשיל מוכן!
טעים ממש כמו שהוא או מעל אורז, פירה וכו'.
תבשיל חגיגי ויומיומי כאחד- לבחירתכם!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה