בכל זאת חנוכה, נכון?
ויצא לי להכין אי אילו לביבות השנה, במשך כמה מימי החג.
אז מן הראוי להוסיף עוד מתכון למאגר ה"לביבות" פה. למה לא?
זה אחד המתכונים המוצלחים שיצאו לי במהלך החג, אז קבלו
חומרים
2 בטטות גדולות
1 קולרבי (סגול, ירוק, לא משנה)
2-3 שיני שום
1 כף שמן קוקוס
פיסת גבינת קשקבל (אפשר גם סוגים שונים ואפשר גם בכלל בלי)
חופן גבעולי עירית
1/2 כפית מלח גס
2 ביצים
[היו גרסאות בהן הוספתי 1 כף קמח טפיוקה, מתארת לעצמי שגם קמחים אחרים יעשו את העבודה, אנחנו משתדלים ללא דגנים וגלוטן. אפשר גם לגמרי בלי, גם יוצא מעולה!]
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים תבניות עם נייר אפייה עליהן.
במעבד מזון קוצצים את כל הירקות היטב. מוסיפים את שאר החומרים מלבד הביצים ואחרי שהכל נקצץ היטב מוסיפים גם את הביצים
מוציאים את הבלילה ומניחים בתבנית כפות משוטחות ממנה.
אופים כ-20-25 דקות מצד אחד, בודקים והופכים לצד השני לעוד כ-5-10 דקות. לפי הצורך
מעולה ביחד עם שמנת של פעם ועירית (וגם בלי, "סתם" ככה)
ויצא לי להכין אי אילו לביבות השנה, במשך כמה מימי החג.
אז מן הראוי להוסיף עוד מתכון למאגר ה"לביבות" פה. למה לא?
זה אחד המתכונים המוצלחים שיצאו לי במהלך החג, אז קבלו
חומרים
2 בטטות גדולות
1 קולרבי (סגול, ירוק, לא משנה)
2-3 שיני שום
1 כף שמן קוקוס
פיסת גבינת קשקבל (אפשר גם סוגים שונים ואפשר גם בכלל בלי)
חופן גבעולי עירית
1/2 כפית מלח גס
2 ביצים
[היו גרסאות בהן הוספתי 1 כף קמח טפיוקה, מתארת לעצמי שגם קמחים אחרים יעשו את העבודה, אנחנו משתדלים ללא דגנים וגלוטן. אפשר גם לגמרי בלי, גם יוצא מעולה!]
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים תבניות עם נייר אפייה עליהן.
במעבד מזון קוצצים את כל הירקות היטב. מוסיפים את שאר החומרים מלבד הביצים ואחרי שהכל נקצץ היטב מוסיפים גם את הביצים
מוציאים את הבלילה ומניחים בתבנית כפות משוטחות ממנה.
אופים כ-20-25 דקות מצד אחד, בודקים והופכים לצד השני לעוד כ-5-10 דקות. לפי הצורך
מעולה ביחד עם שמנת של פעם ועירית (וגם בלי, "סתם" ככה)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה