מצד אחד היה לי יום משוגע, עם נסיעה צפונה בערב הקודם וחזרה עד צהרי היום לאסוף ילדים, ואז אקשני צהריים- ארוחה, שיעורי בית, מי הולך עם הכלב, מי מנקה את הבלאגן שעשה הכלב (נחשו מי?) וכאלה. ואז חוג וחברים לילדים והכל.
מצד שני, פתאום היה שקט לזמן מה... הקטנצ'יק שיחק עם חבר ולא רצה שאפריע להם, האחרים נעלמו לענייניהם (ממילא הם כבר לא ממש זקוקים לי) והיו לי כל השאריות האלה בסירים ועל השיש... כאלה שידעתי שאף אחד כבר לא ירצה לאכול בצורתם המקורית.
זנב של סלמון, תפוח שהתחיל להרקיב קלות, כמה קציצות ברוטב שלילדים כבר נמאס מהן.
וגם ידעתי שאיילת ומשפחתה יעברו אצלנו בדרכם חזרה משוק הפליאו שהתארח במרתון אילת, אז החלטתי לעשות מעשה וללבב לביבות- אם כבר יש סופגניות בכל מקום... אז לביבות זו הקונטרה הכי מתבקשת!
חומרים
שאריות סלמון (ככה וככה)
בצל בינוני
ראש סלרי בעיקר הגבעולים וקצת עלים
תפוח
4 ביצים
2 כפות שמנת של פעם
מלח, פלפל
שמן קוקוס
אופן ההכנה
מפרקים במזלג את הסלמון בקערה.
קוצצים את הבצל קטן ואת גבעולי הסלרי.
מגרדים את התפוח ומערבבים הכל
בקערה נפרדת מערבבים היטב את הביצים, השמנת והתבלינים לבלילה אחידה.
מחברים בין הבלילות בערבוב טוב
מחממים מחבת רחבה עם בערך כפית שמן קוקוס ומניחים כפות מתערובת הלביבות כשהשמן חם.
כשנראה שצד אחד מוכן, הופכים בזהירות לצד השני.
חוזרים על הפעולה עם כל כמות התערובת, עד שכל הלביבות מוכנות.
אפשר לאכול חם או קר, עם שמנת בצד או מטבל כלשהו.
פה הכל נטרף דיי מהר...
מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן קוקוס ומניחים כפות מתערובת הלביבות כשהשמן חם.
כשנראה שצד אחד מוכן, הופכים בזהירות לצד השני.
חוזרים על הפעולה עם כל כמות התערובת, עד שכל הלביבות מוכנות.
כנ"ל לגבי מטבל, רוטב וכו'
המשך שבוע טעים! ואל תבזבזו שאריות- אפשר להכין מהן מטעמים!!!
מצד שני, פתאום היה שקט לזמן מה... הקטנצ'יק שיחק עם חבר ולא רצה שאפריע להם, האחרים נעלמו לענייניהם (ממילא הם כבר לא ממש זקוקים לי) והיו לי כל השאריות האלה בסירים ועל השיש... כאלה שידעתי שאף אחד כבר לא ירצה לאכול בצורתם המקורית.
זנב של סלמון, תפוח שהתחיל להרקיב קלות, כמה קציצות ברוטב שלילדים כבר נמאס מהן.
וגם ידעתי שאיילת ומשפחתה יעברו אצלנו בדרכם חזרה משוק הפליאו שהתארח במרתון אילת, אז החלטתי לעשות מעשה וללבב לביבות- אם כבר יש סופגניות בכל מקום... אז לביבות זו הקונטרה הכי מתבקשת!
לביבות עם סלמון
חומרים
שאריות סלמון (ככה וככה)
בצל בינוני
ראש סלרי בעיקר הגבעולים וקצת עלים
תפוח
4 ביצים
2 כפות שמנת של פעם
מלח, פלפל
שמן קוקוס
אופן ההכנה
מפרקים במזלג את הסלמון בקערה.
קוצצים את הבצל קטן ואת גבעולי הסלרי.
מגרדים את התפוח ומערבבים הכל
בקערה נפרדת מערבבים היטב את הביצים, השמנת והתבלינים לבלילה אחידה.
מחברים בין הבלילות בערבוב טוב
מחממים מחבת רחבה עם בערך כפית שמן קוקוס ומניחים כפות מתערובת הלביבות כשהשמן חם.
כשנראה שצד אחד מוכן, הופכים בזהירות לצד השני.
חוזרים על הפעולה עם כל כמות התערובת, עד שכל הלביבות מוכנות.
אפשר לאכול חם או קר, עם שמנת בצד או מטבל כלשהו.
פה הכל נטרף דיי מהר...
לביבות בשר
חומרים
כמה קציצות בשר שנשארו לכם
הרוטב של הקציצות
2 ביצים
2 כפות קמח שקדים/ קוקוס/ טייגר נאטס
שמן קוקוס
אופן ההכנה
מפוררים/ מועכים את הקציצות בתוך הרוטב ומערבבים פנימה את הביצים ואת הקמח היטב, לתערובת אחידה.
כשנראה שצד אחד מוכן, הופכים בזהירות לצד השני.
חוזרים על הפעולה עם כל כמות התערובת, עד שכל הלביבות מוכנות.
כנ"ל לגבי מטבל, רוטב וכו'
המשך שבוע טעים! ואל תבזבזו שאריות- אפשר להכין מהן מטעמים!!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה