מוזר שעוד לא כתבתי פוסט על זה, נכון?
מנה פשוטה וטעימה כל כך.
בעיקר בעידן הירקות הקפואים, שהם קיצור דרך שאני מתירה לעצמי.
גם כי יש ירקות שאינם בעונה, גם כי יש בזה משהו מאד נוח- לא מתביישת להודות בכך- להרתיח מים עם מלח, לזרוק תכולת שקית פנימה, לבשל עד לריכוך ו...זהו.
כמובן שהטכנולוגיות המתקדמות שיש היום מקלות עליי פה. אם אני מבינה שאותם ירקות נקטפים טריים, עוברים תהליך אידוי קצר ואז נכנסים להקפאה. תהליך זה משמר בצורה יחסית טובה את הרכיבים התזונתיים שלהם. עם ירקות ניתן לראות זאת על הצבעים שלהם... ירק שצבעו דוהה ומתדלדל כבר לא נחשב טרי, מה שמעיד גם על תכולת הרכיבים התזונתיים שבו.
חומרים
ככה וככה אפונה ירוקה קפואה מבושלת, או טרייה מבושלת
ככה וככה חמאה (לפי הטעם) או שמן קוקוס/ זית לטבעונים ולנמנעים ממוצרי חלב (אפשר להחליף גם בגהי)
תבלינים: מלח, פלפל, שום טרי כתוש/ מיובש
אופציונלי: מעט שמנת של פעם/ מתוקה, גבינה מגורדת
אופן ההכנה
מניחים את האפונה המרוככת במעבד מזון, ביחד עם התבלינים והחמאה/ שמן וטוחנים למרקם חלק
אפשר גם למעוך עם כלי ייעודי למעיכת תפו"א לפירה.
אם מוסיפים שמנת אפשר לערבבה ביחד, או לאכול ביחד איתה.
טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם
כמובן שאפשר גם לקחת את הפירה לכיוון חריף, או אסיאתי, או להוסיף עשבי תיבול- כיד הדמיון
מנה פשוטה וטעימה כל כך.
בעיקר בעידן הירקות הקפואים, שהם קיצור דרך שאני מתירה לעצמי.
גם כי יש ירקות שאינם בעונה, גם כי יש בזה משהו מאד נוח- לא מתביישת להודות בכך- להרתיח מים עם מלח, לזרוק תכולת שקית פנימה, לבשל עד לריכוך ו...זהו.
כמובן שהטכנולוגיות המתקדמות שיש היום מקלות עליי פה. אם אני מבינה שאותם ירקות נקטפים טריים, עוברים תהליך אידוי קצר ואז נכנסים להקפאה. תהליך זה משמר בצורה יחסית טובה את הרכיבים התזונתיים שלהם. עם ירקות ניתן לראות זאת על הצבעים שלהם... ירק שצבעו דוהה ומתדלדל כבר לא נחשב טרי, מה שמעיד גם על תכולת הרכיבים התזונתיים שבו.
חומרים
ככה וככה אפונה ירוקה קפואה מבושלת, או טרייה מבושלת
ככה וככה חמאה (לפי הטעם) או שמן קוקוס/ זית לטבעונים ולנמנעים ממוצרי חלב (אפשר להחליף גם בגהי)
תבלינים: מלח, פלפל, שום טרי כתוש/ מיובש
אופציונלי: מעט שמנת של פעם/ מתוקה, גבינה מגורדת
אופן ההכנה
מניחים את האפונה המרוככת במעבד מזון, ביחד עם התבלינים והחמאה/ שמן וטוחנים למרקם חלק
איזה צבע!!! |
אפשר גם למעוך עם כלי ייעודי למעיכת תפו"א לפירה.
אם מוסיפים שמנת אפשר לערבבה ביחד, או לאכול ביחד איתה.
טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם
כמובן שאפשר גם לקחת את הפירה לכיוון חריף, או אסיאתי, או להוסיף עשבי תיבול- כיד הדמיון
סלמון בתנור, פירה אפונה, פלפלים צבעוניים מוקפצים וסלט כרוב בתאבון! |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה