"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שני, 24 בדצמבר 2018

חביפיצה של שגית

שגית שלחה לי היום תמונות של הדבר המשגע והק--------ל להכנה הזה.
מיד ביקשתי שתרשה לי לשתף אתכם גם



חומרים

2-3 ביצים
תבלינים (במקור של איילת, תחליטו לבד מה אוהבים)
1-2 כפות קמח שקדים
חמאה/ שמן זית לטיגון
רסק עגבניות של מוטי + תבלינים שאוהבים (טימין, אורגנו, שום, מלח, פלפל ועוד)
גבינה מגורדת (שגית: כדאי כזו שנמסה... )

אופן ההכנה

טורפים את הביצים עם התבלינים וקמח השקדים.
מטגנים, כמו חביתה




הופכים
מערבבים רסק עגבניות עם תבלינים
מורחים מעל
מפזרים גבינה מגוררת לפי הטעם




נכון פשוט? 


תגובה 1: