קבלתי את ההודעה הזו ממטופלת לפני כמה ימים
וכמובן שמייד ביקשתי ממנה לחלוק איתנו את המתכון שלה.
מי שלא מורגל בכתיבת מתכונים יכול מאד להילחץ מבקשה כזו, כי "זה לא כזה מדויק" וכל האחריות הזו...
מצד אחד לגמרי מבינה, ומצד שני מי שכבר יש להם גישה למטבח צריכים רק קצת השראה מדיי פעם כדי לקחת דברים לכיוון קצת שונה ממה שמורגלים אליו. ועבור זה לא תמיד חייבים מתכון מדוייק, נכון?
אחרי שביקשתי, זה מה שהיא כתבה לי:
בישלתי את הבשר- נתח לבישול ארוך שביקשה מהקצב, חתוך לנתחים ביחד עם העצמות והמח- במים לאיזה שעה שעתיים. מתישהו בשעתיים האלה הוספתי מלח, פלפל, קינמון, עלי דפנה וקצת רסק עגבניות. אחר כך הוספתי גם תפו"א וגזר ואז עוד איזה שעתיים. זהו. נראה לי.
כך שיוצא שהבשר והעצמות התבשלו להם איזה 4 שעות ומעלה. התקבל תבשיל ג'לטיני וטעים בזכות המח וכל מה שיצא מהעצמות במהלך הבישול.
זה משביע, מזין וטעים להפליא.
תרגישו חופשי לשחק עם הירקות והתבלינים.
בתאבון!
וכמובן שמייד ביקשתי ממנה לחלוק איתנו את המתכון שלה.
מי שלא מורגל בכתיבת מתכונים יכול מאד להילחץ מבקשה כזו, כי "זה לא כזה מדויק" וכל האחריות הזו...
מצד אחד לגמרי מבינה, ומצד שני מי שכבר יש להם גישה למטבח צריכים רק קצת השראה מדיי פעם כדי לקחת דברים לכיוון קצת שונה ממה שמורגלים אליו. ועבור זה לא תמיד חייבים מתכון מדוייק, נכון?
אחרי שביקשתי, זה מה שהיא כתבה לי:
בישלתי את הבשר- נתח לבישול ארוך שביקשה מהקצב, חתוך לנתחים ביחד עם העצמות והמח- במים לאיזה שעה שעתיים. מתישהו בשעתיים האלה הוספתי מלח, פלפל, קינמון, עלי דפנה וקצת רסק עגבניות. אחר כך הוספתי גם תפו"א וגזר ואז עוד איזה שעתיים. זהו. נראה לי.
כך שיוצא שהבשר והעצמות התבשלו להם איזה 4 שעות ומעלה. התקבל תבשיל ג'לטיני וטעים בזכות המח וכל מה שיצא מהעצמות במהלך הבישול.
זה משביע, מזין וטעים להפליא.
תרגישו חופשי לשחק עם הירקות והתבלינים.
בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה