"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 3 בפברואר 2019

עוף מוקפץ עם ירקות- מנה שהכנתי בהזמנה אישית

לפני כמה ימים הלכתי לשהות עם חברה שחולה במחלה קשה.
אני יודעת שהיא מתמודדת עם חוסר תאבון קיצוני מצד אחד, ומהצד השני היא צריכה לעלות במשקל ולהחזיר לגופה חומרים חיוניים.
לכן ממש שמחתי שאחרי שהגעתי היא הצליחה להעז לבקש ממני להכין לה אוכל (כי יודעת שאני אוהבת לבשל)- הצלחה ראשונה!

היא הסבירה לי בדיוק מה לעשות ואני הכנתי בדיוק כפי שביקשה.

אחרי שסיימתי היא אמרה לי כך: תשימי לי בצלחת כף אורז וכף מהתבשיל ונראה אם וכמה אצליח לאכול.
זה מה שעשיתי.
היה לה ממש טעים והיא התענגה על הטעם- הצלחה שנייה!

אחרי שסיימה את הכמות הזו, התבקשתי לשים עוד כמות כזו בצלחת.
גם זו נגמרה לה וכך חזרתי עוד פעמיים נוספות.
בפעם האחרונה הבאתי אתי את המחבת, כדי להראות לה שהיא כמעט סיימה את כל התבשיל.
אז היא ביקשה לחמם את המעט שנשאר ושאביא לה גם אותו.

הקיצר- סיימה את כל מה שהכנתי, עם אורז כמצע!
שתינו היינו בהלם מכך שהיא אכלה בכלל, שהיה לה טעים, שאכלה כמות נאה (ביחס לעצמה)- הצלחה שלישית!


אז החלטתי לשתף גם אתכם, שתהנו גם 😄
אלה הכמויות שהכנתי עבורה. אפשר, כמובן, להגדיל כמויות בהתאם לצורך שלכם.
כל חומרי הגלם פה היו אורגניים, אפשר כמובן לעבוד עם מה שזמין ומתאים לכם


חומרים

נתח קטן של חזה עוף (60-70 גרם בערך)
1/2 בצל בינוני
גזר בינוני
מקל סלרי עם עלים
פיסת ג'ינג'ר מגורד
תבלין זנגביל מיובש
שמן זית
רוטב סויה ללא גלוטן
מעט יין לבן

אופן ההכנה

נתחיל עם הכנת הירקות לבישול.
קוצצים את הבצל, חותכים את הגזר לחתיכות קטנות (אפשר גם מגורד, או מקלות דקיקים, אם רוצים), קוצצים את מקל הסלרי ואת עלי הסלרי, מגרדים את הג'ינג'ר, חותכים את חזה העוף לנתחים קטנים בגודל ביס קטן


מניחים את כל שאר המרכיבים על השיש, בזמינות

מחממים מחבת עם בערך כף של שמן זית ומכניסים את הג'ינג'ר המגורד לערבוב מהיר.
מוסיפים את הבצל ומערבבים עד להזהבה קלה ומוסיפים את הגזר ומקל הסלרי הקצוצים ומערבבים מקפיצים היטב למשך זמן מה



מוסיפים את תבלין הזנגביל המיובש לערבוב וכשנראה שהכל מתחיל מעט להיחרך, מוסיפים קצת יין לבן ומאפשרים לו להתבשל עד לספיגתו בירקות.
אז מוסיפים את נתחי העוף ועוד קצת זנגביל ומערבבים עד שכל נתחי העוף החליפו את צבעם.

מוסיפים את עלי הסלרי הקצוצים ומערבבים היטב.
במידת הצורך מוסיפים עוד מעט יין לבן


כשהכל נראה מוכן ומרוכך מספיק (הכל לוקח פחות מ-10 דקות) מכבים את האש ומוסיפים רוטב סויה ומערבבים. כך שהכל נצבע בצבע הכהה קצת ומתערבב היטב.

שיהיה בתאבון והרבה בריאות לכולנו!

אין תגובות:

פרסום תגובה