אני חושבת שהפעם הראשונה שאכלנו את הכרובית הזו הייתה אצל אמנון זלאיט האיש והאגדה ומאז איילה כל הזמן מבקשת "כרובית עם עלים" וסתם לא יוצא לי להכין את זה הרבה.
אולי כי היה קיץ והכרוביות היו פחות יפות, או כי זה לוקח (לי) יותר זמן מאשר לחתוך את הכרובית לערבב עם שמן קוקוס ותבלינים ולשגר לתנור. אולם זה באמת לא הרבה יותר מדיי זמן וזה ממש יפה וטעים, אז למה לא?
אולי אפילו אכין כמה כאלה לשולחן החג בראש השנה...
חומרים
ראש כרובית
מלח
שמן זית/ קוקוס/ חמאה/ גהי (מה שאוהבים ויש)
אופן ההכנה
מניחים את ראש הכרובית כמו שהוא בסיר מלא במים ומבשלים עד לריכוך הכרובית, כ-20 דקות.
בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
כשהכרובית מוכנה, אולם לא רכה מדיי, מוציאים אותה מהסיר ומסננים. מעבירים לתבנית ויוצקים עליה שמן זית/ קוקוס ומפזרים מלח גס (אפשר גם להוסיף עוד תבלינים כראות עיניכם ואהבותיכם)
משגרים לתנור ל 20 דקות פלוס מינוס, או עד שהיא משחימה ומתרככת עוד יותר.
מוציאים ו....זהו, זה הכל.
משתדלים לא לחסל לפני הארוחה
אולי כי היה קיץ והכרוביות היו פחות יפות, או כי זה לוקח (לי) יותר זמן מאשר לחתוך את הכרובית לערבב עם שמן קוקוס ותבלינים ולשגר לתנור. אולם זה באמת לא הרבה יותר מדיי זמן וזה ממש יפה וטעים, אז למה לא?
אולי אפילו אכין כמה כאלה לשולחן החג בראש השנה...
ראש כרובית מהמם מבושל ואפוי בתנור כמה פשוט ככה טעים! |
חומרים
ראש כרובית
מלח
שמן זית/ קוקוס/ חמאה/ גהי (מה שאוהבים ויש)
אופן ההכנה
מניחים את ראש הכרובית כמו שהוא בסיר מלא במים ומבשלים עד לריכוך הכרובית, כ-20 דקות.
בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
כשהכרובית מוכנה, אולם לא רכה מדיי, מוציאים אותה מהסיר ומסננים. מעבירים לתבנית ויוצקים עליה שמן זית/ קוקוס ומפזרים מלח גס (אפשר גם להוסיף עוד תבלינים כראות עיניכם ואהבותיכם)
משגרים לתנור ל 20 דקות פלוס מינוס, או עד שהיא משחימה ומתרככת עוד יותר.
מוציאים ו....זהו, זה הכל.
משתדלים לא לחסל לפני הארוחה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה