יש לי מתכון של עוגת דבש בבלוג, אולם הוא עם קמח טייגר נאטס, שאין לי כרגע.
אז הכנתי לנו עוגה קצת אחרת ורציתי לספר גם לכל העולם 😀 כי ראש השנה וכל זה.
ובעצם זו אפילו מעין עוגת תפוח בדבש כשחושבים על זה.
בעקרון מאפים אינם חלק יומיומי מתזונה פליאוליתית, אולם אפשר מדיי פעם לשלב אותם בחגים ובאירועים מיוחדים.
רק כדאי לשים💜 לא לצרוך מהם הרבה ועל בסיס קבוע, במיוחד עבור המתמודדים עם משקל עודף, מחלות אוטואימוניות, דלקתיות ומטבוליות.
חומרים
1 תפוח אדום (אפשר בהחלט להחליף בכל סוג אחר)
1/2 גזר (כי זה מה שהיה על השיש, אפשר גם בלי)
5 תמרים
4 ביצים
כפית תמצית וניל
כפית מכל תבלין: קנמון, הל, ג'ינג'ר, ציפורן (הכנתי הפעם בלי ג'ינג'ר כי בדיוק נגמר לי, יצא מעולה)
2 כפות גדושות של דבש (ואם אין לכם אפשר להחליף בסילאן אמיתי, מייפל אמיתי, סוכר קוקוס וכד')
2 כפות שמן קוקוס
2 כוסות קמח שקדים
1 כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים תבנית כרצונכם- מוארכת, מרובעת, או בכל צורה- אפשר לשמן מעט בשמן קוקוס או להניח נייר אפייה.
במעבד מזון טוחנים את התפוח, גזר, תמרים (לחלופין אפשר גם לגרד).
מוסיפים את הביצים, וניל, תבלינים, דבש ושמן קוקוס וטוחנים שוב, עד למרקם אחיד.
מוסיפים את קמח השקדים ואבקת האפייה.
מעבירים את הבלילה לתבנית ומשגרים לתנור לכחצי שעה או עד שקיסם שמחדירים למרכז העוגה יוצא יבש ונקי והעוגה משחימה ומפיצה ריח מעולה בבית.
אומרים שעוגות דבש טעימות יותר ביום שאחרי.... אז אפשר להכין מבעוד מועד 😉
אז הכנתי לנו עוגה קצת אחרת ורציתי לספר גם לכל העולם 😀 כי ראש השנה וכל זה.
ובעצם זו אפילו מעין עוגת תפוח בדבש כשחושבים על זה.
בעקרון מאפים אינם חלק יומיומי מתזונה פליאוליתית, אולם אפשר מדיי פעם לשלב אותם בחגים ובאירועים מיוחדים.
רק כדאי לשים💜 לא לצרוך מהם הרבה ועל בסיס קבוע, במיוחד עבור המתמודדים עם משקל עודף, מחלות אוטואימוניות, דלקתיות ומטבוליות.
שתהיה לנו שנה נהדרת של בריאות, שמחה, אהבה והקשבה לעצמנו ולסובבים אותנו
חומרים
1 תפוח אדום (אפשר בהחלט להחליף בכל סוג אחר)
1/2 גזר (כי זה מה שהיה על השיש, אפשר גם בלי)
5 תמרים
4 ביצים
כפית תמצית וניל
כפית מכל תבלין: קנמון, הל, ג'ינג'ר, ציפורן (הכנתי הפעם בלי ג'ינג'ר כי בדיוק נגמר לי, יצא מעולה)
2 כפות גדושות של דבש (ואם אין לכם אפשר להחליף בסילאן אמיתי, מייפל אמיתי, סוכר קוקוס וכד')
2 כפות שמן קוקוס
2 כוסות קמח שקדים
1 כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים תבנית כרצונכם- מוארכת, מרובעת, או בכל צורה- אפשר לשמן מעט בשמן קוקוס או להניח נייר אפייה.
במעבד מזון טוחנים את התפוח, גזר, תמרים (לחלופין אפשר גם לגרד).
מוסיפים את הביצים, וניל, תבלינים, דבש ושמן קוקוס וטוחנים שוב, עד למרקם אחיד.
מוסיפים את קמח השקדים ואבקת האפייה.
מעבירים את הבלילה לתבנית ומשגרים לתנור לכחצי שעה או עד שקיסם שמחדירים למרכז העוגה יוצא יבש ונקי והעוגה משחימה ומפיצה ריח מעולה בבית.
אומרים שעוגות דבש טעימות יותר ביום שאחרי.... אז אפשר להכין מבעוד מועד 😉
שנה טובה ונהדרת!!! 🍏🍯🍎 |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה