"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 11 בפברואר 2020

סלט סלק בסיסי



רציתי לקשר מתכון של סלט סלק מהבלוג וגיליתי שאין לי פוסט פשוט ורגיל של סלט הסלק הכי בסיסי שלי


יש מלא מתכונים אחרים עם סלק 😉

ומאחר ובחורף כמעט בכל שבוע יש לי פשוט קופסא כזו במקרר היה לי ממש קל לגשת, לצלם, ולהעלות את הפוסט הזה


חומרים

כמה סלקים שיש לכם
שמן זית
לימון (אפשר לשלב עם חומץ תפוחים בייתי)
מלח, פלפל, שום קצוץ או אבקת שום

אופן ההכנה

מניחים את הסלקים בסיר ומכסים במים.
מבשלים את הסלקים- מביאים לרתיחה ומקטינים את האש. ממשיכים לבשל את שהם מתרככים.
מניחים לסלקים להתקרר, אפשר גם למשך הלילה.
מסננים את המים , ממליצה לשמור ולשתות אותם או להשתמש בהם להכנת טחינה ורודה, או לשלב בהכנת רטבים ומרקים


אחרי קילוף הסלקים מקליפתם וחיתוך השורש והחלק העליון, חותכים את הסלק לקוביות ומערבבים עם שמן הזית, מיץ הלימון והתבלינים.

זה הסלט הכי בסיסי שיש.

עליו אפשר להוסיף עלים ירוקים, פסטו כזה או אחר או לשלב בסלטים שונים


סלק עם ביצים קשות, אבוקדו, ירוקים, צנוברים ושברי פולי קקאו



תגובה 1: