"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 2 באפריל 2020

עגבניות שרי מיובשות

מי שעוקבים אחריי בפייסבוק ראו כבר את העגבניות המיובשות האלה אתמול.
בזכות הזמנה מרוכזת של עגבניות שרי יש לי פה המון ומרוב שאין המון מה לעשות ושאולי נקנה עגבניות שרי גם בשבוע הבא, החלטתי להכין איתן כל מיני דברים - למה לא?


אז עגבניות שרי מיובשות it is!


חותכים את העגבניות ומניחים בקערה
מערבבים בעדינות עם מלח ושמן זית
אפשר להוסיף עוד תבלינים בשלב זה, או אח'כ

מניחים בתבנית עם הצד הפתוח למעלה ומכניסים לתנור על 150 מעלות ל 2-3 שעות או עד שהן מצטמקות ומתייבשות.

להיזהר שלא יישרפו (נשרפו לי מעט בקצוות, אולם רובן עדיין טעימות ביותר!)

אחרי שהתקררו מעט הן נכנסו לצנצנת עם שמן זית, שיני שום וטימין

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה