"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שישי, 3 באפריל 2020

צ'אטני עגבניות שרי ובצל

צ'אטני היא מעין ריבה, מהמטבח ההודי. מה שאומר שהיא לא בטעם של ריבה שהייתם מצפים לו, אלא היא עשירה בטעמים ובתבלינים.
זו תוספת פיקנטית לאוכל ודרך נהדרת לשמר כמויות גדולות של ירקות ולהוסיף אותן לאוכל.
יש מגוון גדול מאד של צ'אטני, כשהכי מוכר אולי הוא הצ'אטני מנגו,אולם אפשר להכין צ'אטני או מטבל בסגנון צ'אטני עם מגוון גדול מאד של חומרי גלם.

ושוב, מאחר ויש לי שפע עגבניות שרי, רציתי לנסות


אפשר לעשות שימוש במגוון רחב מאד של תבלינים ואפשר גם להשתמש בפחות, זה ממש תלוי בטעם שלכם.
מידת החריפות תלויה בטעם האישי שלכם ואפשר להכין את הצ'אטני בכלל ללא חריפות, אם כי זה בהחלט מוסיף.


חומרים

שמן קוקוס
פיסת ג'ינג'ר קצוצה

חופן זרעי כוסברה
חופן זרעי חרדל
בצל גדול קצוץ
חבילת עגבניות שרי חצויות
2 כפות בערך של חוץ תפוחים
מסמר ציפורן
2-3 שיני שום (או תבלין שום גבישי)
מלח, פלפל
פלפל חריף קצוץ, או תבלין מיובש (לפי הטעם)
אפשר להוסיף חופן צימוקים
אפשר להוסיף מעט סוכר (אני השתמשתי בסוכר קוקוס)







אופן ההכנה

בסיר מחממים שמן ומקפיצים זרעי כוסברה, זרעי חרדל וג'ינג'ר קצוץ/ מגורד. עד שהזרעים קופצים.
מוסיפים בצל ומערבבים היטב, על אש נמוכה כמה שתרצו



מוסיפים את עגבניות השרי, מסמר ציפורן, שיני שום ומבשלים. מביאים לרתיחה ומקטינים את האש

אחרי זמן מה אפשר להוסיף את החומץ, הצימוקים, המלח, הפלפל, עוד ג'ינג'ר ושום אם רוצים (או בצורת התבלין הטחון שלהם), פלפל חריף לפי הטעם.
אפשר להוסיף סוכר אם רוצים (אני הוספתי קצת סוכר קוקוס)




מערבבים כל כמה זמן, בודקים צמיגות, טעמים.
מתקנים, מוסיפים, מרחרחים.
יכול להיות מוכן אחרי כחצי שעה, יכול להתבשל עוד


מעולה עם אורז, תבשילי ירקות ובשר
נראה לי נהדר גם עם לחם, פירה, ירקות בתנור וכל העולה על רוחכם!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה