איך שראיתי את התמונה הזו מייד כתבתי ליעל ולרי פרל, שפרסמה אותה, וביקשתי ממנה להעלות את המתכון הזה (ואת התמונה, דא!) כפוסט אורח בבלוג
תמונה מאת: יעל ולרי פרל |
למי שלא מכיר- יעל היא מחברת הספר : מאה מתכוני GAPS לילדים . בעלת הבלוג: יעל פרל - לא רק אמא - בו היא משתפת הצצות למסע החיים שלה כאמא של עופר; ילד קסום ומיוחד עם אוטיזם דרך מתכונים ממטבחה, הגיגים מעולמה, התרשמותה ודעתה האישית על עולם התוכן בנושא אוטיזם ועל גישות טיפוליות שונות שמעניינות אותה. אפשר למצוא אותה גם בדף הפייסבוק שלה ובקבוצת המתכונים הנהדרת שלה (שם פגשתי את התמונה ואת המתכון).
המתכון ממש פשוט להכנה והתוצאה פשוט משגעת. פיתוח של יעל בהשראתו של השף ג'יימי אוליבר
ראשית צולים את הירקות, מוציאים לאחר חמישים דקות, מכסים ב ׳שמיכת׳ בצק העשוי מ 300 גרם גבינת גאודה מומסת וכוס קמח שקדים, אופים 15-20 דקות נוספות, מוציאים, הופכים וטורפים
ושוב התמונה של יעל, כי הייתי חייבת |
אפשר לגוון בירקות, בתיבול, בעלים הירוקים. אם אין רגישות או מגבלה תזונתית כלשהי אפשר לעשות את מה שג'יימי הציע בסוף הסרטון ולהוסיף אחרי הפיכת המאפה גבינת מוצרלה טרייה מעל (לתת לה להינמס קצת), עלי בזיליקום ועוד ככל העולה על דמיונכם
כיצד ממיסים את הגבינה?
השבמחק