לפעמים מתחשק טעם מסוים והוא ממש מתאים לכל מיני דברים.
אולי אלה געגועיי לרוטב של הנקניקיות בברלין, או לקארי הודי אין לדעת...
ככה קרה לי לפני כמה ימים ורוטב הקארי- חרדל- דבש פשוט הסתדר גם עם הסלט, גם עם הירקות בתנור וגם עם נתח הבשר שנכנס לבישול ארוך בתנור.
שמן זית, חרדל, שום, קארי, מעט דבש, לימון/ בלסמי/ מיי כבושים, מלח, פלפל |
עבור הבשר ניקח נתח שמתאים לבישול ארוך- כל נתח כזה יתאים פה. במקרה הזה הכנתי שפיץ שייטל.
מחממים תנור מראש ל250 מעלות.
מעסים היטב את הנתח ברוטב, מניחים אותו על נייר אפייה. מוסיפים שיני שום וענפי רוזמרין (אם אוהבים) ועוטפים עם נייר האפייה.
את הכל עוטפים בנייר כסף ומניחים בתבנית בתנור.
אופים כחצי שעה על החום הגבוה ואז מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ 3-4 שעות
תבנית אחת עם נתח בשר ברוטב תבנית שנייה עם ירקות ברוטב |
נתח בשר ברוטב עטוף בנייר אפייה ומכוסה בנייר כסף כל נתח שאתם אוהבים יעבוד פה |
הפתעה מתוך האריזה |
אחרי שיצא מהתנור נפרס לפרוסות דקות |
עבור הירקות בתנור אפשר לקחת את מה שאוהבים: תפוחי אדמה, בטטות, גזר, בצל, קולרבי, כרובית, קישוא דלעות ועוד.
לערבב היטב עם הרוטב ולשגר לתנור ביחד עם נתח הבשר
מוסיפים סלט רענן עם ירקות שאוהבים ומקפיצים ברוטב
סלט עם חסות, תרד, בצל סגול, עגבניות שרי |
והנה לנו ארוחה מלאה, משביעה, מזינה וטעימה על טהרת רוטב הקארי- חרדל- דבש
ארוחת צהריים/ ערב/ שבת/ חג נהדרת הרוטב מתאים לכל מנה ומוציא טעם מעט שונה |
נשמע טוב. תוכלי לפרט קצת את היחסים של המרכיבים ברוטב? ושאלה לגבי הניר אפיה והאלומיניום, מדוע את לא משתמשת בסיר עם מכסה שמיועד לתנור? פחות מתאים מאיזשהי סיבה?
השבמחקכן... היחסים... קצת קשה לי לומר בדיוק. זה יכול להשתנות.
מחקאכתוב בערך:
כשליש כוס שמן זית
כפית קארי
1-2 כפיות חרדל
מלח, פלפל
1-2 שיני שום קצוצות, או כפית אבקת שום
דבש לפי הטעם הרצוי, 1/2 כפית מתאימה לי, אפשר יותר כמובן
מיץ מחצי לימון/ כפית מיי כבושים/ כפית חומץ תפוחים/ בלסמי
לגבי הסיר- אין לי כזה. מניחה שאפשר תבנית.
אבל כן אוהבת את האפקט של נתח שצמוד ותבלינים ולמרינדה שבו ומתבשל בתוכם. לעומת סיר או תבנית בהם זה פתוח יותר ולא ממש שורה ברוטב/ מרינדה.