אספרגוס הוא ירק מענג ביותר- קל להכנה, נעים בפה, טעים ומכיל גם רכיבים תזונתיים שטובים לנו, כמו חלבון איכותי באופן יחסי לירקות, ויטמין K, פולאט, סלניום, ויטמין A, סיבים תזונתיים ועוד.
איכשהו זה לא ירק שיוצא לי לפגוש הרבה ולכן כשהוא נקרה בדרכי זה משמח אותי.
הנה מנה פשוטה וטעימה ביותר של אספרגוס
חומרים
חבילת אספרגוס
3-4 שיני שום
חמאה (בכמות שמתאימה לגישה התזונתית/ קולינרית שלכם)
מלח, פלפל
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
קוצצים את האספרגוס.
חותכים את החלק התחתון והסיבי (יש המציעים לשמור את החלקים האלה עבור הכנת ציר ירקות/ מרק) ואת שאר גבעולי האספרגוס חותכים לגודל הרצוי לכם- פיסות בגודל אצבע בערך הן מצויינות. אפשר גם חתיכות קטנות יותר אם רוצים.
פורסים את השום.
במחבת רחבה מחממים חמאה וכשהיא מתחילה לבעבע קלות מוסיפים את שיני השום הפרוסות לכחצי דקה, עד שאפשר לחוש בריח השום. אז מוסיפים את האספרגוס ומקפיצים מערבבים למשך 2-3 דקות.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומעט מים ומכסים את המחבת לאידוי קל של האספרגוס, למשך 1-2 דקות בערך.
פותחים את המכסה כדי לגלות אספרגוסים בצבע ירוק בוהק ומשאירים את המכסה פתוח כדי לאדות את הנוזלים.
כשאלה התאדו להם מוסיפים עוד גוש חמאה נאה וכשהוא נמס, מערבבים- מקפיצים את האספרגוסים ומוסיפים את מיץ הלימון.
עוד דקה של ערבוב והאספרגוס מוכן לאכילה
בתאבון! |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה