"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 28 באוקטובר 2020

אספרגוס בחמאה ולימון

אספרגוס הוא ירק מענג ביותר- קל להכנה, נעים בפה, טעים ומכיל גם רכיבים תזונתיים שטובים לנו, כמו חלבון איכותי באופן יחסי לירקות, ויטמין K, פולאט, סלניום, ויטמין A, סיבים תזונתיים ועוד.

איכשהו זה לא ירק שיוצא לי לפגוש הרבה ולכן כשהוא נקרה בדרכי זה משמח אותי.

הנה מנה פשוטה וטעימה ביותר של אספרגוס



חומרים

חבילת אספרגוס
3-4 שיני שום
חמאה (בכמות שמתאימה לגישה התזונתית/ קולינרית שלכם)
מלח, פלפל
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

קוצצים את האספרגוס.
חותכים את החלק התחתון והסיבי (יש המציעים לשמור את החלקים האלה עבור הכנת ציר ירקות/ מרק) ואת שאר גבעולי האספרגוס חותכים לגודל הרצוי לכם- פיסות בגודל אצבע בערך הן מצויינות. אפשר גם חתיכות קטנות יותר אם רוצים.

פורסים את השום.

במחבת רחבה מחממים חמאה וכשהיא מתחילה לבעבע קלות מוסיפים את שיני השום הפרוסות לכחצי דקה, עד שאפשר לחוש בריח השום. אז מוסיפים את האספרגוס ומקפיצים מערבבים למשך 2-3 דקות.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומעט מים ומכסים את המחבת לאידוי קל של האספרגוס, למשך 1-2 דקות בערך.
פותחים את המכסה כדי לגלות אספרגוסים בצבע ירוק בוהק ומשאירים את המכסה פתוח כדי לאדות את הנוזלים.

כשאלה התאדו להם מוסיפים עוד גוש חמאה נאה וכשהוא נמס, מערבבים- מקפיצים את האספרגוסים ומוסיפים את מיץ הלימון.

עוד דקה של ערבוב והאספרגוס מוכן לאכילה

בתאבון!





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה