"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 4 בנובמבר 2020

מאפה אפרסקים ללא קמח peach cobbler

זה כבר הסוף של עונת האפרסקים, אולם בדיוק הזמן להכין את המאפה הממש נחמד הזה, שבאופן מפתיע אני אוהבת (בד"כ לא מחבבת מאפים עם פירות)

קוביות אפרסקים עם קנמון, ג'ינג'ר טחון, קוביות חמאה וסוכר קוקוס


אפשר כמובן להכין את הקובלר עם פירות אחרים, לפי עונות השנה.
כך המאפה הזה כנראה התפתח (פה יש הסברים מעניינים על קובלר ומאפים הדומים לו)


אחרי אפייה של כ-15 דקות בחום של 180 מעלות


כשחיפשתי מתכון שמתאים לפליאו, שהוא ללא קמח ולא עם הרבה סוכר, נתקלתי בשלל מתכונים. אף אחד לא הסתדר לי לגמרי, אז פשוט הסתמכתי על כמה ביצירת מתכון שהתאים לצרכיי



לצערי לא הספקתי לצלם תמונה של המאפה אחרי שאכלו ממנו, כי הוא פשוט חוסל לו.
זה הכי קרוב, ממש כשנכנס לתנור


חומרים

לתחתית הפירות:
5-6 אפרסקים 
פיסת חמאה (אפשר להמיר בשמן קוקוס/ גהי)
כפית קנמון
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
כפית סוכר קוקוס (אפשר להמיר בסוכר מסוג אחר) ***

לבצק:
כוס וחצי קמח שקדים
2 כפות קמח טפיוקה ***
כפית גדושה קנמון
1/2-1 כפית ג'ינג'ר
כפית סודה לשתייה
2 כפות שמנת חמוצה
2 כפות שמן קוקוס/ חמאה רכה
אפשר להוסיף סוכר, לא חובה ***

*** לעוקבים אחרי פרוטוקול GAPS אפשר להחליף את הטפיוקה בקמח קוקוס, או לוותר עליו לגמרי ולהוסיף את אותה הכמות של קמח שקדים.
אפשר להחליף את סוכר הקוקוס בכפית דבש

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

חותכים את הפירות לקוביות ומערבבים בקערה עם התבלינים והסוכר.
מניחים בתבנית אפייה עם קוביות מהחמאה.
מכניסים לאפייה של כ-15 דקות להתרככות ראשונה של הפירות.

בינתיים מכינים את תערובת הבצק.
מערבבים ביחד את כל מרכיבי הבצק מלבד החמאה, לתערובת פירורית. אפשר לערבב במזלג או להיעזר במעבד מזון.
כשהתערובת מוכנה מוסיפים את שמן הקוקוס, או את החמאה הרכה ומערבבים היטב ליצירת מעין פירורי בצק.

את הבצק מניחים בצורה שווה מעל האפרסקים שיצאו מהתנור ועדיין חמים ומכניסים שוב לתנור לכ- 20-30 דקות של אפייה, או עד שהבצק משחים.

מומלץ לאפשר לקובלר להתקרר מעט לפני האכילה.
אפשר גם לשמור במקרר ולחמם שוב ביום למחרת.
יש האוהבים לאכול קובלר עם קצפת או עם גלידה. בינינו, אין ממש צורך, זה טעים כמו שזה!





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה