זה כבר הסוף של עונת האפרסקים, אולם בדיוק הזמן להכין את המאפה הממש נחמד הזה, שבאופן מפתיע אני אוהבת (בד"כ לא מחבבת מאפים עם פירות)
קוביות אפרסקים עם קנמון, ג'ינג'ר טחון, קוביות חמאה וסוכר קוקוס |
אפשר כמובן להכין את הקובלר עם פירות אחרים, לפי עונות השנה.
כך המאפה הזה כנראה התפתח (פה יש הסברים מעניינים על קובלר ומאפים הדומים לו)
אחרי אפייה של כ-15 דקות בחום של 180 מעלות |
כשחיפשתי מתכון שמתאים לפליאו, שהוא ללא קמח ולא עם הרבה סוכר, נתקלתי בשלל מתכונים. אף אחד לא הסתדר לי לגמרי, אז פשוט הסתמכתי על כמה ביצירת מתכון שהתאים לצרכיי
לצערי לא הספקתי לצלם תמונה של המאפה אחרי שאכלו ממנו, כי הוא פשוט חוסל לו.
זה הכי קרוב, ממש כשנכנס לתנור
חומרים
לתחתית הפירות:
5-6 אפרסקים
פיסת חמאה (אפשר להמיר בשמן קוקוס/ גהי)
כפית קנמון
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
כפית סוכר קוקוס (אפשר להמיר בסוכר מסוג אחר) ***
לבצק:
כוס וחצי קמח שקדים
2 כפות קמח טפיוקה ***
כפית גדושה קנמון
1/2-1 כפית ג'ינג'ר
כפית סודה לשתייה
2 כפות שמנת חמוצה
2 כפות שמן קוקוס/ חמאה רכה
אפשר להוסיף סוכר, לא חובה ***
*** לעוקבים אחרי פרוטוקול GAPS אפשר להחליף את הטפיוקה בקמח קוקוס, או לוותר עליו לגמרי ולהוסיף את אותה הכמות של קמח שקדים.
אפשר להחליף את סוכר הקוקוס בכפית דבש
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
חותכים את הפירות לקוביות ומערבבים בקערה עם התבלינים והסוכר.
מניחים בתבנית אפייה עם קוביות מהחמאה.
מכניסים לאפייה של כ-15 דקות להתרככות ראשונה של הפירות.
בינתיים מכינים את תערובת הבצק.
מערבבים ביחד את כל מרכיבי הבצק מלבד החמאה, לתערובת פירורית. אפשר לערבב במזלג או להיעזר במעבד מזון.
כשהתערובת מוכנה מוסיפים את שמן הקוקוס, או את החמאה הרכה ומערבבים היטב ליצירת מעין פירורי בצק.
את הבצק מניחים בצורה שווה מעל האפרסקים שיצאו מהתנור ועדיין חמים ומכניסים שוב לתנור לכ- 20-30 דקות של אפייה, או עד שהבצק משחים.
מומלץ לאפשר לקובלר להתקרר מעט לפני האכילה.
אפשר גם לשמור במקרר ולחמם שוב ביום למחרת.
יש האוהבים לאכול קובלר עם קצפת או עם גלידה. בינינו, אין ממש צורך, זה טעים כמו שזה!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה