"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 15 בנובמבר 2020

קוביות חצילים בתנור עם שמן זית

יש לי פה מלאאאאא מתכוני חצילים שונים וטעימים, אולם אין פוסט על המנה הממש פשוטה ומהירה הזו שאני מכינה לא מעט.


מה יש לנו פה?

קוביות של חצילים
עם שמן זית בנדיבות
מלח
אבקת שום / שום גבישי/ שום שחור
בתנור



מערבבים היטב את החצילים עם השמן והתבלינים ומשגרים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 45 דקות בערך, או עד שהקוביות כבר שזופות ורכות

מעדן

תוספת נהדרת על "לחמעג'ון" שהכנתי לפי מתכון של יעל ולרי פרל 

קוביות החצילים יכולות ללוות כל מנה, להשתלב בסלטים, להיאכל עם טחינה ועוד ועוד

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה