"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שני, 25 בינואר 2021

מלאאאא ירקות בתנור- ככה מתחילים את היום

עוד יום מגיע

מה יהיה לצהריים? אין לי מושג!!!

פותחת את המקרר ומתחילה להוציא ירקות פוטנציאליים.
חותכת, מארגנת בתבנית, מפעילה תנור, מרחרחת תבלינים ולוקחת החלטות

כל הירקות נחתכו וקיבלו שמן זית, מלח ואבקת שום
חצילים- בתוספת לימון פרסי טחון
גזר- בתוספת תערובת לילו ספייס
כרובית- בתוספת קארי
כרוב- בתוספת פפריקה מעושנת וקצת פלפל צ'ילי

נשאר לי חצי חציל, כי לא הכל נכנס לתבנית הגדולה
נזכרת שרציתי כבר הרבה זמן לנסות להכין עיגולי חצילים בטוסטר הלחיץ.
מניחה בו נייר אפייה ופורסת את החצילים.
מוסיפה מלח ושמן זית על כל עיגול ויאללה... לעבודה





כשהחצילים מוכנים מוסיפה גבנ"צ ומגלגלת
יאמי!
איזה עוד תוספות אפשר לדעתכם?


תפוחי אדמה נכנסו גם לתנור, כי אם כבר הפעלתי...


עם שמן זית, מלח, תערובת לילו ספייס ואקסטרה שום שחור

עד הצהריים אוסיף גם שעועית ירוקה ואולי קצת ברוקולי להקפצה, כי נשארה לי במקרר חצי חבילה


האתגר הוא לדאוג שהכל לא ייאכל עד הצהריים 😉


שיהיה יום נהדר!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה