"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שני, 2 בספטמבר 2019

זה הפוסט בו אני מספרת מה אני עושה בחיים


נתתי לעצמי משימה ליום הראשון של שנת הלימודים תש"ף
לכתוב ולספר על מה שאני עושה.
לכאורה דיי פשוט נכון? אני הרי יודעת מה אני עושה, אני עושה את זה כבר לא מעט זמן ואני מסבירה בשמחה רבה לכל מי ששואל ומתעניין.
אבל לכתוב... פה אני מוצאת שאני קצת מתעכבת ומשתהה...
למה?


אפשר להתחיל מרחוק


יש בכתיבה יותר מחוייבות, בשבילי
עולה הצורך להסביר בשפה רהוטה וברורה
להיות מספיק מפורטת מצד אחד ולא מעמיסה מצד שני
אבל גם לא להשמיט דברים משמעותיים שאני עושה
וגם להציג את המידע בצורה נגישה ומזמינה

הסתבר לי שלא קל לי לכתוב על מה שאני עושה. כלומר, לכתוב ממש ברצינות.
בדרך כמובן שמצאתי לי "תירוצים" להפסקות יזומות בדמות מיילים "חשובים", וואטסאפים ש"לא יכלו לחכות", רעיונות שעלו וצצו להם והיו זקוקים להתייחסות (או פשוט שארשום אותם על נייר, להתייחסות מאוחרת יותר), הבטן התעוררה וביקשה אוכל, ארוחת הצהריים קרצה מעבר לפינה כדי שאכין אותה ואוטוטו נגמר לי היום הקצר ממילא של הילדים בביה"ס (לומדים עד 12:00 ביום הראשון!) והמשימה התארכה גם ליום שלאחר מכן.

וכמובן שהייתי צריכה להסתכל באמת על כל מה שאני עושה.
וואהו, לא בטוחה שעצרתי לשים לב לזה באמת כבר הרבה זמן!

ולהתמקד יותר ויותר


דיי מדהים שכזו משימה, לכאורה פשוטה, יכולה לקחת כל כך הרבה זמן, לקחת אותי לכל מיני דרכים ופניות בתוך עצמי, לעורר שאלות ולאפשר לי לדייק ולהבין כמה דברים מעניינים בנוגע לעצמי ולדפוסי ההתנהלות שלי


אז מה אני עושה מלבד היותי אמא לארבעה (פלוס כלב שצריך

 לוודא שדואגים לו), בת זוג ובעלת בית במשרה מלאה?


יש לי 3 כובעים מקצועיים

אני נטורופתית N.D.
נטורופתיה הוא תחום מהרפואה המשלימה העוסק באורח חיים בריא.
היא נוגעת בהרבה תחומים וזו מעין מטריה רחבה שכל מטפל בוחר מה ייכנס מתחתיה מעולמות ה: תזונה, צמחי מרפא, שמנים אתריים, טיפולים במגע, יש המשלבים גם עבודת גוף- נפש, רפואה סינית ותחומים נוספים.

המיקוד האישי שלי הוא תזונה ותמיכה באורח חיים מאוזן

אני עושה את זה בעזרת חבילות הטיפול והליווי שבניתי לעצמי ולמטופלים שלי לאורך השנים ומאחר ואני גרה בדרום הרחוק את מרבית מטופליי אני פוגשת בשנים האחרונות אונליין, בעזרת תוכנות שיתוף וידאו או דרך שיחות טלפון.
אנחנו קובעים שיחה ראשונית ובה עובר כל המידע הרלוונטי, כולל תוצאות של בדיקות דם, יומן אכילה טיפוסי וכל מה שחשוב לקחת בחשבון. המטופלים יוצאים מהשיחה הזו עם מייל מפורט של המלצות לאורח חיים הכוללות התייחסות לתזונה, פעילות, הפחתת מתחים, שינה, תוספי מזון ועוד ועוד. ובהמשך יתקיימו מפגשי מעקב בהתאם לתכנית שנבחרה על ידיהם- אם זה במיילים יומיים, בשיחות אחת לשבוע או אחת לחודש.
כל מפגש כזה הוא תמיד מעניין ומאפשר לי להציג את הדברים בצורה המתאימה ביותר לצרכים של האדם איתו אני נפגשת. זה תמיד יהיה בדרך שונה ואחרת שגם עוזרת לי לראות את הדברים בדרך זו בכל פעם.

לאורך כל השנים אני קוראת חומר מקצועי מעודכן בתחומי העיסוק שלי: ספרים, מאמרים, מחקרים ומעורבת בקבוצות מקצועיות בפורומים שונים.
אני מנסה לסייע בהנגשת המידע גם לציבור הרחב וגם למטופליי בעזרת כתיבת מאמרים ומתכונים, תחזוקת הבלוג "מה יש לצהריים" (מ-2011!!!), ניהול קבוצות ודפי פייסבוק.
ישנם 2 ספרים אלקטרוניים שכתבתי בנושא תזונת פליאו בהריון ותזונת פליאו בתקופת ההנקה.

יווני או ישראלי?
מה עובד בשבילך?


אני יועצת הנקה מוסמכת IBCLC ומדריכה בליגת לה לצ'ה
כלומר, אני עוסקת בהנקה מכמה וכמה היבטים.
בייעוצי הנקה אני נפגשת עם אמהות ועם משפחות על מנת לתת את כל המידע הרלוונטי להן הקשור בהנקה ובפתרון מצבים שונים.
אני עוזרת לוודא שההנקה מתקיימת בצורה הכי טובה שאפשר- לאמא, לתינוק ולמשפחה. בונה תכניות טיפול במצבים השונים, עוזרת לעקוב אחרי עלייה במשקל, מדדים תקינים ובריאים של התפתחות התינוק ונותנת מענה לשאלות שמתעוררות במהלך הדרך.
מעבר למפגש הראשוני, אני נמצאת בקשר ובמעקב עם האמא בהתאם לצורך. אם זה רק כמה וואטסאפים, או שיחות טלפון בתקופה המיידית אחרי המפגש הכלולים מבחינתי בתשלום, או מפגשי מעקב בתשלום נוסף.

כך שבפועל ישנם ייעוצים המתמקדים ב:
הכנה להנקה, עוד לפני הלידה
כל מה שקורה בהתחלה, אחרי הלידה, כולל מצבים ריגשיים מבולבלים ולא ברורים
שיפור הצמדה ותנוחות הנקה שונות
עלייה במשקל ושיפור ייצור החלב
תזונת האם המניקה- באופן רגיל וגם כאשר ישנם אתגרים של בחירות תזונתיות, מחלות רקע, בעיות אכילה, משקל ועוד
תזונת התינוק שמתחיל לאכול אוכל אמיתי
הנקה במצבים מיוחדים: תאומים, פגים, תינוקות מאושפזים, בהריון, בצמד ועוד
הפניות לאבחונים וטיפולי המשך בתחומים המשיקים להנקה במידת הצורך, יצירת קשר עם אנשי מקצוע שונים ומעקב אחרי כל אלה
ועוד

בנוסף אני פעילה באיגוד המקצועי של יועצות ההנקה- בועדות האיגוד השונות, בהנגשת מידע דרך האתר והפייסבוק של האיגוד, בהרצאות בכנסים ובליווי קולגות דרך קבוצת ההדרכה הדרומית של האיגוד.

אני שותפה לכתיבת מדריך ההנקה הראשון בעברית "המדריך הישראלי להנקה", שיצא לאור ב 2016 ביחד עם שלי גת ועינת טלמון וניתן לרכישה בחנויות הספרים ברחבי הארץ (וגם בכמה מקומות בחו"ל), בקליניקות ובמרכזים ייעודיים לנשים בהריון ואחרי לידה, אצל קולגות שלנו וגם דרכנו. יש גם גירסא אלקטרונית של הספר לרכישה.

בתור מדריכת לה לצ'ה אני מקיימת מפגשים חודשיים באזור מגוריי ונפגשת עם אמהות מניקות ונשים בהריון לשיחה על כל מה שקשור בהנקה ועולה בחייהן באותו הזמן.
כמו שאפשר לתאר זה יכול להיות מגוון מאד ואין, לדעתי, נושא שלא עלה כבר לאורך 14 השנים שאני מדריכה בליגת לה לצ'ה.
הכיף הוא שבמפגשי לה לצ'ה יש הזדמנות לפגוש את הצד הבריא והיומיומי של ההנקה וגם להציע תמיכה וללוות אמהות ומשפחות לאורך זמן ואפילו עם כמה ילדים, לאורך שנים.
מעבר להדרכה בקבוצה אני גם נותנת מענה בקבוצת הפייסבוק המאד פעילה של הארגון, כותבת ומתרגמת מאמרים העולים לאתר הארגון ופעילה מאחורי הקלעים בעניינים מנהלתיים שונים ומגוונים



אני מלוות B.O.T.- ליווי ריגשי המתמקד בתקשורת בשדה הלידה
המושג רחב וחובק בתוכו פוטנציאל לעיסוק בעולמות שונים ורבים הקשורים לשדה הלידה.
בפועל אני נפגשת עם נשים המעוניינות להעמיק , לחקור ולהבין היבטים שונים בהתייחסות שלהן אל שדה הלידה. עיבודי לידה והנקה, הכנה לקראת הריון, לידה או הורות, הכרות עם דפוסים שונים ועוד.
יש כאן הזדמנות למפגשים חד פעמיים, או לתהליכים באורך משתנה, בהתאם לצורך המתעורר

מה הצורך המתעורר אצלך?
אני מאמינה גדולה ביצירת קשרי קהילה פעילים בכל מקום בו אנחנו חיים. הכרות פעילה עם השכנים, עם קולגות, עם חברים לישוב/ לבניין/ לעבודה ממעגלים קרובים ומרוחקים יותר. מעבר לעניין שיש בכל אלה ולהזדמנות לפתוח את הראש ולהיות יצירתיים אין ספק שלמעורבות קהילתית יש קשר הדוק עם הבריאות שלנו בטווח הארוך.
ניתן לעשות זאת בדרכים שונות ומגוונות, אני בוחרת להיות מעורבת בקהילה שלי דרך ריכוז פרוייקט "סירי לידה" השתתפות בסיירת ההורים הישובית וקיום מפגשי קח- תן קהילתיים



אני מוצאת שגם ברגעים בהם אני לא "עושה" דבר באופן רשמי, המוח עסוק בלעבד, לחבר, לקשר בין דברים ושיש אפילו חשיבות באי עשייה מובהקת לצורך התהליכים הללו.
ממליצה בחום!








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה