"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שישי, 12 במרץ 2021

לביבות פירה וירוקים

משתזפות להן בשמש

הכל התחיל מפירה שנשאר מהיום הקודם והיה צריך לעשות איתו משהו, נכון?

האופציות היו: הקלה- פשטידה וזהו.
המורכבת- לביבות.

מה עוד הייתם מכינים מפירה?

פשטידה בטוח תצא טעימה, אבל פחות יאכלו ממנה- אין מה לעשות.
לביבות- לוקחות יותר זמן- אז צריכה למצוא עוד פרויקטים במטבח, או בסביבתו, כדי לא להתעצבן על התהליך


הרבה בצל מטוגן

מזל שהיו עוד כמה דברים להכין, סירים לנקות, קפיר לסנן ועוד ועוד 😉


צרור שמיר וצרור כוסברה



חומרים

פירה
3 בצלים בינוניים
צרור שמיר
צרור כוסברה (אפשר לשנות את הירוקים כמובן)
6 ביצים
תבלינים: מלח, פלפל, שום גבישי (אפשר להוסיף ולגוון ככל אוות נפשכם)
לטיגון: שמן זית, קטואויל, שמן קוקוס
אופציונלי (ממש לא חובה): קמח כלשהו- טפיוקה, שקדים, קוקוס וכד'.

אופן ההכנה

קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית.
טורפים את הביצים.
בקערה מערבבים את הפירה, הבצל המטוגן, הירוקים הקצוצים והתבלינים




מחממים מחבת עם השמן הרצוי.
מערימים כפות מהתערובת אל המחבת החמה למשך 2-3 דקות עם לחיצות עדינות והופכים לצד השני לזמן דומה, או עד שהלביבות מוכנות משני הצדדים





הן טעימות מאד חמות.
אפשר לנסות ולתת להן להתקרר מעט כדי להתייצב.
אפשר לשמור במקרר ולאכול למחרת קרות או מחוממות.
אפשר לשלב עם שמנת, אבוקדו, גבינה ועוד
עם החומרים המתאימים, בהחלט מתאימות גם לפסח!


יום ראשון, 28 בפברואר 2021

על תקשורת אתכם, סלט בצנצנת וציר עצמות

אני מקבלת הרבה תגובות על מאות המתכונים שהעליתי פה בבלוג לאורך השנים.
לפעמים אנשים פוגשים אותי במקרה ומספרים שעוקבים אחריי, לפעמים אלו שאלות או שיתופים לגבי מתכונים ספציפיים וזה תמיד מפתיע אותי ומחמיא לי עד מאד.

לקראת פורים קיבלתי ממיה את ההודעה הזו, ביחד עם התמונה הכה מגניבה הזו:


"משתפת שבמשלוח המנות אני עושה גם צנצנת סלט
וזה מה שהוספתי למשלוחים
סתם שתדעי שהקרדיט נתון לך"

סלט בצנצנת


יעל סיפרה לי בהתרגשות שרוצה להכין ציר עצמות לביתה הזקוקה לחיזוק חיסוני- אוטואימוני.
בשיחה דייקתי אותה בנקודות ספציפיות וזכיתי בתמונות משובחות ומעוררות תאבון






מה אתם רוצים לשתף אתי?

יום שישי, 29 בינואר 2021

קפיר

בחודשים האחרונים התחלתי להכין קפיר על בסיס קבוע.
קפיר הוא משקה מותסס הדומה ליוגורט המוכן בעזרת התססת חלב ע"י גרגירי קפיר.

קבלתי גרגירי קפיר משכנה שהגרגירים התרבו אצלה והתחלתי לשחק איתם 😃


ההכנה הקלאסית היא להניח את הגרגירים בכלי - נקי (מעוקר, שטוף עם מים וסבון)-  עם חלב כלשהו. לתת לזה לשבת כך 1-2 ימים, לסנן את גרגירי הקפיר למסננת ואת המשקה שנוצר להניח בכלי נפרד.
את הגרגירים שוטפים היטב במים ומתחילים את הכל מההתחלה שוב, עם מנה חדשה של חלב

גרגירי קפיר

סינון משקה הקפיר מהגרגירים


אני כמובן לא יכולה לקבל הוראות ופשוט לעשות אותן as is בלי לנסות כל מיני דברים מעניינים. אז הלכתי לבדוק גם מה יקרה אם החלב יהיה חלב קוקוס ולא רק חלב פרה.

ומה יקרה אם זה בכלל לא יהיה חלב שם בפנים, אלא שמנת מתוקה.

יצאו לי אחלה תוצאות

קפיר קוקוס
הגרגירים תססו עם חלב קוקוס

סרטון ששלחה לי חברה שעוררה את גרגירי הקפיר שלה מתרדמת ההקפאה והצליחה להכין מהם שמנת חמוצה אחרי שסיפרתי לה על זה.
הגרגירים תססו על שמנת מתוקה


נשאר כמובן רק לשתות את הקפיר או לשלב אותו במנות שונות

ארוחה מהירה של קערת ירקות בתנור- אנטיפסטי- עם קפיר קוקוס

משרה מתובל לטנדורי כרובית

טנדורי כרובית

קערת בוקר עם קפיר קוקוס


יום רביעי, 27 בינואר 2021

טנדורי כרובית

מנה בהשראה הודית עם טעמים וניחוחות שתורמים לגעגועים

אין יום שלא יתאים לי לאכול מנה כזו

כחובבת כרובית מושבעת אני מוכנה לנסות שלל דרכים להכין אותה ומאחר ומרבית בני הבית שותפים לאהבה הזו לכרובית, יש לי פרטנרים וזה תמיד כיף.

חומרים

כרובית בגודל הרצוי לכם
יוגורט/ קפיר
שמן זית/ קוקוס
שפע תבלינים: מלח, פלפל, שום קצוץ/ אבקת שום, קארי בשפע, אקסטרה חריף אם אוהבים
כוסברה לקישוט מעל (כן, אפשר לוותר)

אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות.
חותכים את הכרובית לפרחים בגודל הרצוי לכם. אפשר יחסית גדולים או קטנים.
בקערה מערבבים ביחד את הקפיר, שמן הזית והתבלינים ללא הכוסברה

מתחילים להריח את זה

מניחים את הכרובית בתבנית ושופכים מעליה את תערובת הקפיר והתבלינים.
מערבבים היטב



אם אני כבר מדליקה את התנור, אני אוהבת להכניס פנימה עוד כמה דברים.
הכרובית נכנסה לתנור לכשעה, או עד שהיא מתרככת לדרגה מספקת עבורכם. אם משתמשים בטורבו זה יכול להיות מהיר יותר וגם קריספי


ארוחה שלמה בתנור

כשהכרובית מוכנה מעבירים לקערה, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך ומפזרים כוסברה מעל

ארוחה מהנה של עוף, תפו"א, טנדורי כרובית וסלט


יום שני, 25 בינואר 2021

מלאאאא ירקות בתנור- ככה מתחילים את היום

עוד יום מגיע

מה יהיה לצהריים? אין לי מושג!!!

פותחת את המקרר ומתחילה להוציא ירקות פוטנציאליים.
חותכת, מארגנת בתבנית, מפעילה תנור, מרחרחת תבלינים ולוקחת החלטות

כל הירקות נחתכו וקיבלו שמן זית, מלח ואבקת שום
חצילים- בתוספת לימון פרסי טחון
גזר- בתוספת תערובת לילו ספייס
כרובית- בתוספת קארי
כרוב- בתוספת פפריקה מעושנת וקצת פלפל צ'ילי

נשאר לי חצי חציל, כי לא הכל נכנס לתבנית הגדולה
נזכרת שרציתי כבר הרבה זמן לנסות להכין עיגולי חצילים בטוסטר הלחיץ.
מניחה בו נייר אפייה ופורסת את החצילים.
מוסיפה מלח ושמן זית על כל עיגול ויאללה... לעבודה





כשהחצילים מוכנים מוסיפה גבנ"צ ומגלגלת
יאמי!
איזה עוד תוספות אפשר לדעתכם?


תפוחי אדמה נכנסו גם לתנור, כי אם כבר הפעלתי...


עם שמן זית, מלח, תערובת לילו ספייס ואקסטרה שום שחור

עד הצהריים אוסיף גם שעועית ירוקה ואולי קצת ברוקולי להקפצה, כי נשארה לי במקרר חצי חבילה


האתגר הוא לדאוג שהכל לא ייאכל עד הצהריים 😉


שיהיה יום נהדר!


יום שני, 30 בנובמבר 2020

טוסטונה ללא קמח- פוסט אורח של שגית לב

אז נכון, זה מתכון שרץ ברשת ויש לו כל מיני ואריאציות, אבל שגית חברתי ארזה אותו בעיצוב ממש מקסים ונוח להכנה, כך שהייתי אפילו מוכנה שטונה יופיע אצלי בבלוג (למי שלא יודע, אחד הדברים שאני הכי פחות אוהבת)


נכון שזה עיצוב מקסים של שגית?


מי שמחבב טונה בטוח ייהנה מהטוסט הזה.

למי שעוקב אחרי גישת GAPS, SCD כדאי להתאים את התבלינים וכמובן בהתאם לשלב בו נמצאים

אחד הילדים זרם אתי לניסיון
(ואפילו אני העזתי לטעום ויצא ממש סבבה מבחינתי)



יום ראשון, 15 בנובמבר 2020

קוביות חצילים בתנור עם שמן זית

יש לי פה מלאאאאא מתכוני חצילים שונים וטעימים, אולם אין פוסט על המנה הממש פשוטה ומהירה הזו שאני מכינה לא מעט.


מה יש לנו פה?

קוביות של חצילים
עם שמן זית בנדיבות
מלח
אבקת שום / שום גבישי/ שום שחור
בתנור



מערבבים היטב את החצילים עם השמן והתבלינים ומשגרים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 45 דקות בערך, או עד שהקוביות כבר שזופות ורכות

מעדן

תוספת נהדרת על "לחמעג'ון" שהכנתי לפי מתכון של יעל ולרי פרל 

קוביות החצילים יכולות ללוות כל מנה, להשתלב בסלטים, להיאכל עם טחינה ועוד ועוד