"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 4 בנובמבר 2020

מאפה אפרסקים ללא קמח peach cobbler

זה כבר הסוף של עונת האפרסקים, אולם בדיוק הזמן להכין את המאפה הממש נחמד הזה, שבאופן מפתיע אני אוהבת (בד"כ לא מחבבת מאפים עם פירות)

קוביות אפרסקים עם קנמון, ג'ינג'ר טחון, קוביות חמאה וסוכר קוקוס


אפשר כמובן להכין את הקובלר עם פירות אחרים, לפי עונות השנה.
כך המאפה הזה כנראה התפתח (פה יש הסברים מעניינים על קובלר ומאפים הדומים לו)


אחרי אפייה של כ-15 דקות בחום של 180 מעלות


כשחיפשתי מתכון שמתאים לפליאו, שהוא ללא קמח ולא עם הרבה סוכר, נתקלתי בשלל מתכונים. אף אחד לא הסתדר לי לגמרי, אז פשוט הסתמכתי על כמה ביצירת מתכון שהתאים לצרכיי



לצערי לא הספקתי לצלם תמונה של המאפה אחרי שאכלו ממנו, כי הוא פשוט חוסל לו.
זה הכי קרוב, ממש כשנכנס לתנור


חומרים

לתחתית הפירות:
5-6 אפרסקים 
פיסת חמאה (אפשר להמיר בשמן קוקוס/ גהי)
כפית קנמון
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
כפית סוכר קוקוס (אפשר להמיר בסוכר מסוג אחר) ***

לבצק:
כוס וחצי קמח שקדים
2 כפות קמח טפיוקה ***
כפית גדושה קנמון
1/2-1 כפית ג'ינג'ר
כפית סודה לשתייה
2 כפות שמנת חמוצה
2 כפות שמן קוקוס/ חמאה רכה
אפשר להוסיף סוכר, לא חובה ***

*** לעוקבים אחרי פרוטוקול GAPS אפשר להחליף את הטפיוקה בקמח קוקוס, או לוותר עליו לגמרי ולהוסיף את אותה הכמות של קמח שקדים.
אפשר להחליף את סוכר הקוקוס בכפית דבש

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

חותכים את הפירות לקוביות ומערבבים בקערה עם התבלינים והסוכר.
מניחים בתבנית אפייה עם קוביות מהחמאה.
מכניסים לאפייה של כ-15 דקות להתרככות ראשונה של הפירות.

בינתיים מכינים את תערובת הבצק.
מערבבים ביחד את כל מרכיבי הבצק מלבד החמאה, לתערובת פירורית. אפשר לערבב במזלג או להיעזר במעבד מזון.
כשהתערובת מוכנה מוסיפים את שמן הקוקוס, או את החמאה הרכה ומערבבים היטב ליצירת מעין פירורי בצק.

את הבצק מניחים בצורה שווה מעל האפרסקים שיצאו מהתנור ועדיין חמים ומכניסים שוב לתנור לכ- 20-30 דקות של אפייה, או עד שהבצק משחים.

מומלץ לאפשר לקובלר להתקרר מעט לפני האכילה.
אפשר גם לשמור במקרר ולחמם שוב ביום למחרת.
יש האוהבים לאכול קובלר עם קצפת או עם גלידה. בינינו, אין ממש צורך, זה טעים כמו שזה!





יום רביעי, 28 באוקטובר 2020

אספרגוס בחמאה ולימון

אספרגוס הוא ירק מענג ביותר- קל להכנה, נעים בפה, טעים ומכיל גם רכיבים תזונתיים שטובים לנו, כמו חלבון איכותי באופן יחסי לירקות, ויטמין K, פולאט, סלניום, ויטמין A, סיבים תזונתיים ועוד.

איכשהו זה לא ירק שיוצא לי לפגוש הרבה ולכן כשהוא נקרה בדרכי זה משמח אותי.

הנה מנה פשוטה וטעימה ביותר של אספרגוס



חומרים

חבילת אספרגוס
3-4 שיני שום
חמאה (בכמות שמתאימה לגישה התזונתית/ קולינרית שלכם)
מלח, פלפל
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

קוצצים את האספרגוס.
חותכים את החלק התחתון והסיבי (יש המציעים לשמור את החלקים האלה עבור הכנת ציר ירקות/ מרק) ואת שאר גבעולי האספרגוס חותכים לגודל הרצוי לכם- פיסות בגודל אצבע בערך הן מצויינות. אפשר גם חתיכות קטנות יותר אם רוצים.

פורסים את השום.

במחבת רחבה מחממים חמאה וכשהיא מתחילה לבעבע קלות מוסיפים את שיני השום הפרוסות לכחצי דקה, עד שאפשר לחוש בריח השום. אז מוסיפים את האספרגוס ומקפיצים מערבבים למשך 2-3 דקות.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומעט מים ומכסים את המחבת לאידוי קל של האספרגוס, למשך 1-2 דקות בערך.
פותחים את המכסה כדי לגלות אספרגוסים בצבע ירוק בוהק ומשאירים את המכסה פתוח כדי לאדות את הנוזלים.

כשאלה התאדו להם מוסיפים עוד גוש חמאה נאה וכשהוא נמס, מערבבים- מקפיצים את האספרגוסים ומוסיפים את מיץ הלימון.

עוד דקה של ערבוב והאספרגוס מוכן לאכילה

בתאבון!





יום שני, 26 באוקטובר 2020

ארוחה שלמה ברוטב קארי- חרדל- דבש

לפעמים מתחשק טעם מסוים והוא ממש מתאים לכל מיני דברים.
אולי אלה געגועיי לרוטב של הנקניקיות בברלין, או לקארי הודי אין לדעת...

ככה קרה לי לפני כמה ימים ורוטב הקארי- חרדל- דבש פשוט הסתדר גם עם הסלט, גם עם הירקות בתנור וגם עם נתח הבשר שנכנס לבישול ארוך בתנור.

שמן זית, חרדל, שום, קארי, מעט דבש, לימון/ בלסמי/ מיי כבושים, מלח, פלפל

עבור הבשר ניקח נתח שמתאים לבישול ארוך- כל נתח כזה יתאים פה. במקרה הזה הכנתי שפיץ שייטל.

מחממים תנור מראש ל250 מעלות.

מעסים היטב את הנתח ברוטב, מניחים אותו על נייר אפייה. מוסיפים שיני שום וענפי רוזמרין (אם אוהבים) ועוטפים עם נייר האפייה.

את הכל עוטפים בנייר כסף ומניחים בתבנית בתנור.

אופים כחצי שעה על החום הגבוה ואז מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ 3-4 שעות

תבנית אחת עם נתח בשר ברוטב
תבנית שנייה עם ירקות ברוטב

נתח בשר ברוטב עטוף בנייר אפייה ומכוסה בנייר כסף
כל נתח שאתם אוהבים יעבוד פה

הפתעה מתוך האריזה

אחרי שיצא מהתנור נפרס לפרוסות דקות

עבור הירקות בתנור אפשר לקחת את מה שאוהבים: תפוחי אדמה, בטטות, גזר, בצל, קולרבי, כרובית, קישוא דלעות ועוד.
לערבב היטב עם הרוטב ולשגר לתנור ביחד עם נתח הבשר


מוסיפים סלט רענן עם ירקות שאוהבים ומקפיצים ברוטב


סלט עם חסות, תרד, בצל סגול, עגבניות שרי

והנה לנו ארוחה מלאה, משביעה, מזינה וטעימה על טהרת רוטב הקארי- חרדל- דבש


ארוחת צהריים/ ערב/ שבת/ חג נהדרת
הרוטב מתאים לכל מנה ומוציא טעם מעט שונה



יום שני, 12 באוקטובר 2020

פיצה הפוכה- פוסט אורח של יעל ולרי פרל

איך שראיתי את התמונה הזו מייד כתבתי ליעל ולרי פרל, שפרסמה אותה, וביקשתי ממנה להעלות את המתכון הזה (ואת התמונה, דא!) כפוסט אורח בבלוג


תמונה מאת: יעל ולרי פרל

למי שלא מכיר- יעל היא מחברת הספר : מאה מתכוני GAPS לילדים . בעלת הבלוג: יעל פרל - לא רק אמא - בו היא משתפת הצצות למסע החיים שלה כאמא של עופר; ילד קסום ומיוחד עם אוטיזם דרך מתכונים ממטבחה, הגיגים מעולמה, התרשמותה ודעתה האישית על עולם התוכן בנושא אוטיזם ועל גישות טיפוליות שונות שמעניינות אותה. אפשר למצוא אותה גם בדף הפייסבוק שלה ובקבוצת המתכונים הנהדרת שלה (שם פגשתי את התמונה ואת המתכון).


המתכון ממש פשוט להכנה והתוצאה פשוט משגעת. פיתוח של יעל בהשראתו של השף ג'יימי אוליבר

ראשית צולים את הירקות, מוציאים לאחר חמישים דקות, מכסים ב ׳שמיכת׳ בצק העשוי מ 300 גרם גבינת גאודה מומסת וכוס קמח שקדים, אופים 15-20 דקות נוספות, מוציאים, הופכים וטורפים


ושוב התמונה של יעל, כי הייתי חייבת

אפשר לגוון בירקות, בתיבול, בעלים הירוקים. אם אין רגישות או מגבלה תזונתית כלשהי אפשר לעשות את מה שג'יימי הציע בסוף הסרטון ולהוסיף אחרי הפיכת המאפה גבינת מוצרלה טרייה מעל (לתת לה להינמס קצת), עלי בזיליקום ועוד ככל העולה על דמיונכם


יום שלישי, 6 באוקטובר 2020

סוכריות ג'לי רימון- תותים

 זמן יש ✔️

רימונים יש ✔️

תותי שדה ותותי עץ במקפיא יש  ✔️

בלנדר יש ✔️

אז יאללה, זמן להכין סוכריות ג'לי רימון- תותים (כי סוכריות ג'לי קלמנטינה יש לנו פה כבר בבלוג 😉)
בהשראת המתכון החמוד הזה



חומרים

1 כוס מיץ רימונים
1 כוס מיקס של תותי שדה ועץ קפואים או טריים
כף דבש/ מייפל
2-3 כפות ג'לטין איכותי (גראס פד)

אופן ההכנה

מכינים מראש תבנית סיליקון מתאימה (השתמשתי פה בתבנית עם החורים הכי קטנים שהיו לי).

סוחטים את הרימונים למיץ (או משתמשים במיץ מוכן מראש)



בבלנדר מעבדים את התותים ומיץ הרימונים ומסננים את הכל לסיר, ללא החתיכות שנותרו מהערבול




מביאים את המיץ לרתיחה עדינה ומקטינים את האש, מוסיפים את הממתיק ומערבבים היטב על אש קטנה.
מסירים מהאש ומוסיפים את הג'לטין. ממשיכים לערבב טוב טוב עד שהוא נמס היטב




מוזגים את התערובת לשקעי הסיליקון בתבנית ומכניסים למקרר לכשעתיים, או עד שהג'לטין מתייצב ואפשר להוציא את הסוכריות- לאכול ולאחסן בכלי סגור במקרר



ככה מילאנו גם את משבצת היצירה, הבישול וההכנה של משהו טעים וכייפי למי שאוהב- שהוא גם מזין 😉

יום שבת, 19 בספטמבר 2020

מתכונים שניסיתי לאחרונה- שנה טובה 💜

מתכונים שהגיעו דרך אנשים אחרים, או הקשורים איכשהו למאכלי ראש השנה, או סתם כאלה שהצטברו לי בתקופה האחרונה והגיע הזמן לנסות אותם 😉

במיה בתנור

במיה אני ממש לא אוהבת.
בעלי אוהב. אז לפעמים יש פה, בשבילו.
אולם בשבוע שעבר הגיעה חבילה של במיה גדולה במיוחד, מהשדה האורגני ממנו אני מקבלת משלוחים.
המזל הוא שמאיה שלחה לי מתכון שניסתה והחלטתי להכין אותו גם.
יצא באמת נחמד, אפילו בסטנדרטים שלי

חוצים את הבמיה לאורך ומפזרים תבלינים שאוהבים
חוצים את הבמיה לאורך ומפזרים תיבול שאוהבים

הופכים את הבמיה עם הצד החצוי כלפי מטה ומזליפים שמן זית

משגרים לתנור שחומם ל-180 מעלות ל 15-20 דקות

ונהנים מבמיה בתנור.
מהנסיון שלי זה טעים יותר חם, אולם אפשר לאכול גם קר או בטמפ' החדר



פשטידת גזר מתוקה

זה מתכון מהאתר של אלנה אמסטרדם, שהיא יהודיה אמריקאית שמרבה לפרסם מתכונים המתאימים לחגי ישראל בטוויסט הקטוגני/ פליאו/ דל פחמימה שלהם.
המתכון הזה מקוטלג אצלה כתחליף לקוגל. אני לא בטוחה שזה באמת הכיוון, אולם זה יוצא מספיק טעים, אז מה אכפת לי? אפשר גם לקרוא לזה עוגת גזר, או משהו כזה



עוגת דבש ללא קמח

יכול להיות שכבר פרסמתי פה פעם את המתכון הזה, אבל לא אכפת לי שהוא יעלה לפה שוב.
גם הוא של אלנה אמסטרדם, והוא ממש פשוט וטעים. בדיוק עוגת הדבש שהייתי צריכה לחג הזה!


בשר מיובש

מזמן לא הכנתי והילדים ובעלי ממש ביקשו.
אז הוצאנו את מייבש המזון מלמעלה, ניקינו ו...יאללה לעבודה.
בתכלס צריך רק את הבשר הנכון (נתח בשר ללא שומן- אווזית, שייטל, סינטה או מה שתמצאו ויתאים לכם מבחינת המחיר) ושיהיה חתוך מספיק דק.
מתכון מהתקופה בה הייתי מכנה את זה הרבה. הפעם הכנתי נגלה אחת של רק מלח ואחת גם עם קארי, כי זה טעים...

נתחי הבשר נפרסו במגשי מייבש המזון

עלה רעיון שאם נשים איזשהו פרי בשכבה התחתונה של המייבש אולי זה ישפיע על טעם הבשר. אז ניסינו.
לא נראה לי שזה עבד 😉

עבודה של 3-4 שעות בערך


ובכל זאת יצא לנו גם מנגו מיובש

זו הייתה חגיגה למשך 2-3 ימים, בקושי.
הכל חוסל דיי מהר.
מה שאומר ש... נצטרך להכין את זה בקרוב שוב




יום רביעי, 2 בספטמבר 2020

כדורי אנרגיה שוקולד- בננה

הייתה תקופה שחלק מילדיי היו ממש בעניין של צ'יפס בננה, בננה מיובשת.
ואז זה עבר להם.
ככה זה...
ומאז כבר זמן מה ששקית עם בננה מיובשת נותרה מיותמת בארון ואף אחד לא הביט בה




החלטתי לטחון את הבננות המיובשות למעין קמח ולהכין מהן כדורי אנרגיה, עם אגוזים ותמרים




ואז נזכרתי שמדובר בבננה צ'יפס רגילים לחלוטין, כך שהם בטוח עם תוספת כלשהי של סוכר וזה יצא מתוק, בגלל התמרים. אז החלטתי להפוך את הכל לשוקולד- בננה, כי זה הכי טעים ו...זכרונות ילדות וכו' ויש לי אבקת קקאו איכותית ומרירה בצורה נהדרת שתאזן לי את הכל




חומרים

200-300 גרם צ'יפס בננה (בננה מיובשת)
150 גרם אגוזי מלך
2 חופנים נאים של שקדים
כ-15 תמרי ברהי (זה יצא פחות עם מג'הולים)
1-2 כפיות קנמון לאוהביו (אפשר לוותר כמובן)
כף שמן קוקוס
2 כפות גדושות אבקת קקאו איכותית

אופן ההכנה

בבלנדר חזק או במעבד מזון טוחנים את צ'יפס הבננה לקמח.
מוסיפים את שאר הרכיבים וטוחנים עד לקבלת תערובת עיסתית אחידה.
מוציאים לקערה, יוצרים כדורים בגודל הרצוי ומניחים בכלי במקרר להתקרר ולהתמצק.
אפשר גם להכין נקניק בנייר אפייה, לקררו ולחתוך ממנו עיגולים, אם רוצים.

כדורי האנרגיה יכולים להשמר בקירור זמן רב.
מתאימים לנשנוש בין ארוחות, או כבסיס לארוחה בתוספת פירות, שמנת, יוגורט, גרנולה- כל אחד ומה שמתאים לצרכיו





מה אתכם? אוהבים שוקולד- בננה?